Καλοκαιρινό έδεσμα που το κάνω συνέχεια. Έχω το προνόμιο να έχω μπαμπά που έχει βάρκα. Και επειδή στις Βόρειες Σποράδες έχει άφθονα θράψαλα, τα καθαρίζω και τα βάζω στον καταψύκτη. Έτσι το φαγητό αυτό το κάνω όλο το χρόνο. Φυσικά εσείς μπορείτε να το δοκιμάσετε και με ήμερα καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα.
Υλικά
- 1 κιλό καλαμάρια (θράψαλα ή ήμερα)
- 1/2 κιλό ψωμί
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1/2 ποτήρι του κρασιού τσίπουρο
- δυόσμο
- ρίγανη
- λίγο αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό ή άνιθο
- λίγο επιπλέον ελαιόλαδο
- αλεύρι για το αλεύρωμα
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουσκεύετε το ψωμί, πετάτε την κόρα και στίβετε μόνο την ψίχα. Βάζετε τα καλαμάρια στο μούλτι και τα αλέθετε σαν κιμά. Τρίβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα βάζετε όλα σε μια λεκανίτσα και προσθέτετε το λάδι, το τσίπουρο, το δυόσμο, τη ρίγανη, μπόλικο πιπέρι και λίγο αλατάκι (τα φρέσκα καλαμάρια δεν χρειάζονται πολύ αλάτι) και μαϊντανό ή άνιθο (ανάλογα με τα γούστα σας). Τα ζυμώνετε όλα πολύ καλά και τα αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη.Βάζετε το λάδι να κάψει. Σε ένα πιάτο ρίχνετε το αλεύρι. Βρέχετε τα χέρια σας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και <χαϊδεύετε> λίγο τη ζύμη. Αυτό γίνεται γιατί κολλάει το καλαμάρι. Παίρνετε κουταλιές από τη ζύμη και τις ρίχνετε στο αλεύρι, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε.Καλή σας όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 20705 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |