Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καλαμαροκεφτέδες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 28/01/08

Καλοκαιρινό έδεσμα που το κάνω συνέχεια. Έχω το προνόμιο να έχω μπαμπά που έχει βάρκα. Και επειδή στις Βόρειες Σποράδες έχει άφθονα θράψαλα, τα καθαρίζω και τα βάζω στον καταψύκτη. Έτσι το φαγητό αυτό το κάνω όλο το χρόνο. Φυσικά εσείς μπορείτε να το δοκιμάσετε και με ήμερα καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα.

kalamarokef_1_400
Υλικά
  • 1 κιλό καλαμάρια (θράψαλα ή ήμερα)
  • 1/2 κιλό ψωμί
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού τσίπουρο
  • δυόσμο
  • ρίγανη
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό ή άνιθο
  • λίγο επιπλέον ελαιόλαδο
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
kalamarokef_2_400Μουσκεύετε το ψωμί, πετάτε την κόρα και στίβετε μόνο την ψίχα. Βάζετε τα καλαμάρια στο μούλτι και τα αλέθετε σαν κιμά. Τρίβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα βάζετε όλα σε μια λεκανίτσα και προσθέτετε το λάδι, το τσίπουρο, το δυόσμο, τη ρίγανη, μπόλικο πιπέρι και λίγο αλατάκι (τα φρέσκα καλαμάρια δεν χρειάζονται πολύ αλάτι) και μαϊντανό ή άνιθο (ανάλογα με τα γούστα σας). Τα ζυμώνετε όλα πολύ καλά και τα αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη.Βάζετε το λάδι να κάψει. Σε ένα πιάτο ρίχνετε το αλεύρι. Βρέχετε τα χέρια σας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και <χαϊδεύετε> λίγο τη ζύμη. Αυτό γίνεται γιατί κολλάει το καλαμάρι. Παίρνετε κουταλιές από τη ζύμη και τις ρίχνετε στο αλεύρι, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε.Καλή σας όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 20705
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 28-01-2008 20:06
 
εχετε βαλθει να με στειλετε αποψε :upset τις συνταγες ειναι αυτες μπραβο μαιρη
 
sgrav
2. 29-01-2008 08:48
 
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ καλαμαροκεφτέδες αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είναι θεσπέσιοι. :upset
 
sgr
3. 29-01-2008 09:37
 
Mary, πρωτοτύπισες πάλι. Πολύ νόστιμος μεζές με τσιπουράκι ή κρασάκι είναι τέλειος. Ευχαριστούμε για την θεσπέσια συνταγή σου! :)
 
Pan
4. 04-04-2009 10:53
 
ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ. 
ΤΟΥς ΕΦΤΙΑΞΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ :) :p
 
julia
5. 17-02-2010 08:35
 
Μαίρη, τους τσακίσαμε για μία ακόμη φορά τους καλαμαροκεφτέδες σου!!! 
Πλέον έχουν καθιερωθεί ως ο must ουζομεζές μας 8)  
Εύκολοι (εγώ βάζω όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ), γρήγοροι και πολύ γευστικοί :)  
Σ'ευχαριστώ για την καταπληκτική ιδέα :zzz :zzz
 
Flora
6. 17-02-2010 10:45
 
Χαίρομαι που σας αρέσουν Φλο. Και μεις τους τσακίζουμε όποτε με πιάνει η προκοπή να τους φτιάξω!! :)
 
Mary
7. 23-06-2010 00:26
 
Η αλήθεια είναι οτι καλαμαροκεφτεδες ούτε μου πέρασαν απο το μυαλό οτι μπορούν να γίνουν.Θα τους κάνω, να είσαι σίγουρη.Και πιστεύω οτι θα μου αρέσουν πολύ γιατι μου αρέσουν τα καλαμάρια, βεβαια και σε ποιόν δεν αρέσουν ?? απο την άλλη έχουμε μεγάλη τρέλα με το ψάρεμα και πηγαίνουμε μαζί με την γυναίκα μου ακόμη και με την βάρκα του πατέρα μου αλλα καλαμάρια δεν βγάζουμε καθόλου.να ναι καλά τα σούπερ μάρκετ
 
PANELE
8. 24-06-2010 17:52
 
η ζύμη είναι στο ψυγείο και τωρα τιγανίζονται οι πατατες. Μετά κάνω τους κεφτέδες.Οπτικά φένονται πολύ πρώτοι ξέρεις, πρώτα χορταίνει το μάτι. 
Αλλα το υλικό μου βγήκε λίγο μαύρο,ίσως να ξέχασα να τους βγάλω κανένα μάτι. 
Μικρό το κακό θα τους φάω και θα σου πώ
 
PANELE
9. 24-06-2010 18:43
 
Τι να πώ και τι να γράψω!! 
Νοστιμότατοι και θα τους κάνω και στους φίλους μου. 
Θα εντυπωσιαστούν πολύ. 
Σ'ευχαριστώ για την συνταγή και να σου πώ την αμαρτία μου? 
κράτησα μερικούς και τους υπόλοιπους έκανα μια σάλτσα τομάτας με κρεμύδι σκόρδο και βασηλικο και τους έριξα μέσα. 
το βράδυ μπορεί να τους κάνω με μία μακαρονάδα για τα παιδιά.
 
PANELE

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/02/08 )