Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κανελόνια με σπανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από fraternator   
Σάββατο, 02/02/08
Ευρετήριο άρθρου
Κανελόνια με σπανάκι
Σελίδα 2
ΥΛΙΚΑ
kanelonia_spanaki_012_400
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 κ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 250 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • 150 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα (καπνιστό)
  • 2 αβγά
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
  • 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεματάμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το σπανάκι, το ανθότυρο, την παρμεζάνα, το ζαμπόν, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι. Με αυτή τη γέμιση γεμίζουμε τα κανελόνια.

kanelonia_spanaki_009_400

2. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε για λίγο τις ντομάτες, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό.

kanelonia_spanaki_010_400

3. Ρίχνουμε τη μίση σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψάκι, από πάνω βάζουμε τα κανελόνια και από πάνω την υπόλοιπη ντομάτα, το γάλα και την κεφαλογραβιέρα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

kanelonia_spanaki_011_400

(Σήμερα που το έφτιαξα και έβγαλα και τις φωτογραφίες δεν είχα φρέσκια ντομάτα και έβαλα ντοματοχυμό. Πολύ καλό επίσης, αλλά με τη φρέσκια είναι σαφώς καλύτερο!)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (62) | Εμφανίσεις: 74967
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
16. 20-02-2012 17:18
 
It\'s me again... έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια που κάναμε αυτήν τη κουβέντα και το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι από τότε δεν εχω ξαναφτιάξει κανελόνια με κιμά... 
Η δε συγκεκριμένη συνταγή δε λείπει από κάθε τραπέζι μου!!! Σήμερα τους πήγα και ταπεράκι στη δουλειά! 8)
 
VICKYBELL
17. 21-02-2012 16:52
 
Πολύ χαίρομαι! Και σε μας αρέσουν πολύ! Αν έκανες καμία ενδιαφέρουσα παρέμβαση στη συνταγή ενημέρωσε! Φιλιά!
 
fraternator
18. 11-03-2012 20:34
 
αχ μολις τα εφτιαξα και ψηνονται..μυριζουν τέλεια......θα σας πω το αποτέλεσμα μετά...
 
reakon

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )