Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φιλέτο ψαριού φρικασέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τετάρτη, 06/02/08

Ψάχνοντας στο δωμάτιο του πατέρα μου -όπου κοιμήθηκα πρόσφατα- τα πράγματά του που είναι μαζεμένα σε κούτες τώρα πια, βρήκα αυτή τη συνταγή γραμμένη από τα χέρια του, μάλλον από κάποια πρωινή εκπομπή.

img_0381_400_01

Έχει μόνο τα υλικά . Εκτέλεση δεν είχε σημειώσει !

Ήταν μερακλής με το φαγητό και του άρεσε πολύ να μαγειρεύει. Συχνά τρώγαμε φαγητό από τα χέρια του και πολλές φορές έκανε και κριτική στο δικό μας φαγητό.

 

Συγκινήθηκα πάρα πολύ και αποφάσισα να τη φτιάξω και να τη μοιραστώ μαζί σας. Την έκανα στην κατσαρόλα.

Υλικά:
  • 1 φιλέτο ψάρι (είχα πέρκα)
  • 1 καρότο μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • λίγο νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
  • ½ κ.σ. κορν φλαουρ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μαρούλι φλ/νι ψιλοκομμένο (τι να εννοεί άραγε ωμό ή μαγειρεμένο?)
  • 1 σπανάκι φλ/νι ψιλοκομμένο ( τι να εννοεί άραγε ωμό ή μαγειρεμένο?)
  • 1 πατάτα σε κύβους
Εκτέλεση:
img_0387_400

Με λίγο ελαιόλαδο σωτάρισα το κρεμμύδι, το καρότο και την πατάτα. Έσβησα με το κρασί και πρόσθεσα το κομμένο σπανάκι, το μαρούλι, αλάτι, πιπέρι, νερό και άφησαν να βράσουν για 20 περίπου λεπτά.

Πρόσθεσα στο τέλος το φιλέτο ψαριού και το άφησα να ψηθεί.

Μετά χτύπησα το αυγό με το λεμόνι, ένωσα με ζουμί από το φαγητό, το έριξα στην κατσαρόλα και κούνησα να πάει παντού. Και τέλος πρόσθεσα το διαλυμένο κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το πρόσθεσα στην κατσαρόλα να δέσει το φαγητό.

Το μόνο που πρόσθεσα στην συνταγή ήταν μισό φλ. του καφέ ψιλοκομμένο άνιθο γιατί πιστεύω ότι του ταιρίαζει πολύ.

Κατά τα άλλα μου άρεσε ο συνδυασμός σπανάκι-μαρούλι, αλλά δεν πέθανα κιόλας με το ψάρι μαζί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 14425
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 06-02-2008 13:43
 
Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας μια τόσο ξεχωριστή για σένα συνταγή. Να εισαι καλά και να τον σκέφτεσαι παντα με την ίδια αγάπη.
 
vago
2. 06-02-2008 13:50
 
sgr να σαι παντα καλα να τον θυμασαι ... 
Ευχαριστουμε πολυ
 
JOANNA
3. 06-02-2008 13:53
 
Sgr ο συνδυασμός ψάρι με πράσινα λαχανικά έχω ακούσει ότι είναι πράγματι αχτύπητος!!! Κάτι θα ήξερε ο μπαμπάς σου και σημείωσε τη συνταγή. Να είσαι καλά. Φιλιά
 
zoi
4. 06-02-2008 13:53
 
Να είσαστε καλά sgr , να τον θυμάστε..
 
al1975
5. 06-02-2008 13:56
 
Οι άνθρωποι που έχουμε αγαπήσει πολύ και τους χάσαμε, εξακολουθούν να μένουν ζωντανοί όσο τους έχουμε στο μυαλό και την καρδιά μας. Εύχομαι πάντα να κρατάς ζωντανές τις αναμνήσεις σου για τον πατέρα σου.
 
rena
6. 06-02-2008 14:20
 
Την πέρκα, sgr, την έχω φάει σε συνδυασμό με τα λαχανικά που αναφέρεις εκτός του αυγού ψημμένα στο φούρνο από κάποιον κρητικό μάγειρα και είναι πολύ νόστιμο φαγητό. Και έτσι όπως την έκανες φαντάζομαι τρώγεται πάρα πολύ άνετα.  
 
Συγκινήθηκα καθώς διάβαζα αυτές τις γραμμές... 
 
Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τόσο την συνταγή όσο και λίγα πράγματα για τον πατέρα σου. Να 'σαι καλά και να τον θυμάσαι!
 
Pan
7. 06-02-2008 15:20
 
Δεν το ήξερα Λίζα...Πολύ γλυκό εκ μέρους σου που μοιράστηκες μαζί μας κάτι τόσο προσωπικό ...
 
ATA
8. 06-02-2008 15:44
 
Σας ευχαριστώ κι εγώ όλες.
 
sgr
9. 06-02-2008 17:05
 
αχ με συγκίνησες βρε παλιόπαιδο :roll :roll
 
admin
10. 06-02-2008 19:03
 
Sgr και μένα... Θα το φτιάξω πάντως την επόμενη φορά που θα έχω τον πατέρα μου σπίτι, είναι από τα φαγητά που του αρέσουν...
 
Ranja
11. 06-02-2008 20:03
 
τους ανθρωπους που αγαπαμε δεν φευγουν απο κοντα μας οσο τους θυμομαστε νασαι καλα
 
sgrav
12. 06-02-2008 22:14
 
Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει στον πατέρα σο Ράνια και έτσι είναι όσο τους θυμόμαστε, τόσο είναι μαζί μας. 
Σας ευχαριστώ.
 
sgr
13. 07-02-2008 11:10
 
να εισαι παντα καλα να τον θυμασαι sgr!!! 
ευχαριστουμε που μοιραστηκες κατι τοσο μα τοσο προσωπικο μαζι μας... δεν εχω λογια...
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 26/01/10 )