Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινο με πορτοκαλι Νο.01
Χοιρινο με πορτοκαλι Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Τετάρτη, 06/02/08

Υλικα

  • 2 κιλα μπουτι χοιρινο
  • 1 κ.σ ελαιολαδο
  • 1 κ.σ μελι
  • 2 κ.σ γκραν μαρνιε
  • 1 κ.σ μαιντανο ψιλοκομμενο
  • 4 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
  • αλατι πιπερι
  • Φλουδες πορτοκαλιου για το γαρνιρισμα
Για τη μαριναδα
  • το ξυσμα απο 2 πορτοκαλια και 2 λεμονια
  • 1 φλυτζανι χυμο πορτοκαλι
  • 2 κ.σ χυμο λεμονι
  • 1 κ.σ θυμαρι
  • 2 κ.σ μελι
  • 2 κ.σ γκραν μαρνιε
Εκτελεση
  • ανακατευουμε τα υλικα της μαριναδας σε ενα μπωλ και βαζουμε το χοιρινο
  • το σκεπαζουμε και το αφηνουμε στο ψυγειο για 12 ωρες
  • σε ενα μπωλ ανακατευουμε το λαδι το μελι το μαιντανο το σκορδο το αλατι και το πιπερι και αλοιφουμε το κρεας, το βαζουμε σε ενα ταψι
  • ριχνουμε τη μαριναδα και το ψηνουμε για 1 1/2 ωρα στους 180 βαθμους
  • βγαζουμε το κρεας, το κοβουμε σε φετες και σε ενα κατσαρολακι δενουμε τη σαλτσα σε σιγανη φωτια και σερβιρουμε γαριρισμενο με φετες πορτοκαλιου

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 17906
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 07-02-2008 09:31
 
Εύγε Κωνσταντίνα! Πολύ νόστιμη συνταγή μου ακούγεται και θα την δοκιμάσω σύντομα. Μέλι, πορτοκάλι, λεμόνι και θυμάρι! :)Ειδικά το μέλι που το χρησιμοποιώ αρκετά, μια και είναι παραγωγής μας... ;)
 
Pan
2. 07-02-2008 18:17
 
Αυτή τη μαρινάδα την κάνεις μόνο για το χοιρινό και μόνο γι αυτή τη συνταγή; Πηγαίνει αυτή η μαρινάδα και σε άλλο κρέας;
 
Lia_P
3. 07-02-2008 18:32
 
αυτη τη μαριναδα την εκανα τα χριστουγεννα σε κοτα γεμιστη και εγινε φανταστικη επισης ταιριαζει πολυ με γαλοπουλα η κοτα ητανε πειραμα δικο μου γιατι δεν τρωμε τη γαλοπουλα
 
sgrav

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )