Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Πέννες με σπανακι ογκρατεν
Πέννες με σπανακι ογκρατεν Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Σάββατο, 09/02/08
Υλικα
  • 1/2 κιλο πενες
  • 1/2 κιλο σπανακι
  • 2-3 κρυμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
  • 2-3 κ.σ βουτυρο
  • 300 γραμ κρεμα γαλακτος
  • 2 αυγα
  • 100 γραμ ροκφορ
  • 200 γραμ κεφαλογραβιερα τριμμενη
  • 200 γραμ γκουντα τριμμενη
  • αλατι πιπερι
  • λιγη φρυγανια

Εκτελεση

  • βραζουμε τις πενες και τις στραγγιζουμε
  • ζεματαμε το σπανακι 2-3 λεπτα το στραγγιζουμε καλα και το χοντροκοβουμε
  • ζεσταινουμε 2 κ.σ βουτυρο και σωταρουμε τα κρεμυδακια και το σπανακι μεχρι να πιουν τα υγρα τους
  • κατεβαζουμε απο τη φωτια, αφηνουμε να κρυωσει λιγο και προσθετουμε το ροκφορ αφου το λιωσουμε με πηρουνι, το πιπερι και τη μιση κρεμα και ανακατευουμε σε ενα μπωλ
  • χτυπαμε την υπολοιπη κρεμα με τα αυγα και αλατοπιπερο.
  • ριχνουμε τα τυρια και ανακατευουμε το μιγμα με τις πενες
  • βουτυρωνουμε ενα πυρεξ, πασπαλιζουμε με λιγη φρυγανια, βαζουμε στο πυρεξ τις μισες πενες, κατοπιν το σπανακι και μετα τις υπολοιπες πενες
  • ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 35-40λεπτα μεχρι να ροδισει

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 17485
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/09/11 )