Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μύδια αλα Ισπανικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Nena   
Πέμπτη, 21/02/08
Υλικά:
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. καβούρι ή γαρίδες
  • 2 αυγά σφιχτοβρασμένα
  • 400 γρ. μύδια (και από κουτί κάνει)
  • 1 Κ. σ. (Κουταλιά σούπας) ψιλοκομμένο άνιθο
  • 1/2 κρασοπότηρο άσπρο ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε βαθύ μπωλ (που να κάνει για μικροκύματα) βάζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και τις γαρίδες/καβούρι και τα βάζουμε τα μικροκύματα σε 780/600/500 W για 5/8/10 λεπτά αντίστοιχα. Δηλαδή αν βάλετε 780 W θα τ αφήσετε για 5 λεπτά κ.λπ.
Ενδιάμεσα ανοίγετε και ανακατεύετε 2-3 φορές ανάλογα την ένταση.
Πλένετε ή ξεπλένετε τα μύδια και τα στραγγίζετε. Κόβετε τα αυγά σε κύβους.Ψιλοκόβετε τον άνιθο. ΄Ολα αυτά τα προσθέτετε στο μπολ που είναι οι γαρίδες/καβούρι. Βάζετε το μπολ στα 450 W για 4 λεπτά.
Ανακατεύετε 1-2 φορές και σε μια απ αυτές τις φορές προσθέστε το κρασί και το αλατοπίπερο
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6445
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 21-02-2008 18:03
 
Μεζεδάκι "ό,τι πρέπει" για τσιπουράκι και θάλασσα...τώρα που θα αρχίσει να ανοίγει ο καιρός!! Αχ, με ξεμυάλισες Νένα :zzz :zzz
 
Flora
2. 21-02-2008 20:55
 
... και γρήγορο Νένα μου.
 
sgr
3. 21-02-2008 21:27
 
Τέλεια συνταγή Νένα!! Αλήθεια αν τα ανακατέψουμε με κάποιο ζυμαρικό δεν θα γίνουν μια ωραία σαλάτα θαλασσινών? Γίνονται και γρήγορα οπότε μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε έκτακτα τσιμπούσια.
 
Mary
4. 04-03-2008 00:09
 
πραγματικά!Νένα μου θαυμάσιο και γρήγορο μεζεδάκι!!! 
μα και με την ιδέα του ζυμαρικού,για κάτι έκτακτο,είναι θαύμα σαν την συνταγή!!! :? :zzz
 
kleiw
5. 22-02-2008 07:03
 
Γιατί λέγεται ισπανική, Νένα;
 
Lia_P
6. 22-02-2008 08:01
 
Ισως να λεγεται ετσι γιατι ανακατευης αυγα με θαλασσινά? λεω εγω μηπως?χα..χα..οπως και να λεγεται ομως ειναι πραγματι ωραιος μεζες για ουζακι
 
Litsa5
7. 22-02-2008 09:14
 
Μπράβο Νένα, άλλη μία συνταγή για τον φούρνο μικροκυμάτων...
 
artemis

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 21/02/08 )