Δεν ξέρω αν αυτή η ονομασία υπάρχει ή απλά είναι έμπνευση της μαμάς μου.Οταν τη ρωτώ μου λέει ότι τα λένε έτσι επειδή κάνουν 'τσικ' καθώς είναι τραγανά όταν τα τρώμε.Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πολύ πολύ νόστιμα. Υλικά
Για το ζυμάρι - 1 φλιτζάνι λάδι καλαμποκέλαιο
- 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
- 1 και μιση κ.σ ξύδι
- 1 πρέζα αλάτι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει για να γίνει μια αφράτη ζύμη που να μην κολλαει στα χέρια και να μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο
Για τη γέμιση - 1 αυγό
- Τυρί φέτα περίπου 400γρ ή και ότι άλλο τυρί θέλουμε
- Προαιρετικά άνηθος ή ρίγανη
- Επίσης μπορούμε να βάλουμε υπολείμματα από κιμά μαγειρεμένο για μακαρόνια με λίγο τυρί μέσα αλλά να μην έχει πολλά υγρά.
- Γενικά βάζουμε ότι θέλουμε ανάλογα την έμπνευση μας
Εκτέλεση - Ανοίγουμε το φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό
- Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στην άκρη γέμιση τα διπλώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λαδί κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο το πολύ για 5 λεπτά
- Κάνουν φουσκάλες και γίνονται πολύ γρήγορα
Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 19127 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |