Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τσικ μπουρέκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 21/02/08
p1010046_400

Δεν ξέρω αν αυτή η ονομασία υπάρχει ή απλά είναι έμπνευση της μαμάς μου.Οταν τη ρωτώ μου λέει ότι τα λένε έτσι επειδή κάνουν 'τσικ' καθώς είναι τραγανά όταν τα τρώμε.Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πολύ πολύ νόστιμα.

Υλικά

Για το ζυμάρι

  • 1 φλιτζάνι λάδι καλαμποκέλαιο
  • 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • 1 και μιση κ.σ ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει για να γίνει μια αφράτη ζύμη που να μην κολλαει στα χέρια και να μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο

Για τη γέμιση

  • 1 αυγό
  • Τυρί φέτα περίπου 400γρ ή και ότι άλλο τυρί θέλουμε
  • Προαιρετικά άνηθος ή ρίγανη
  • Επίσης μπορούμε να βάλουμε υπολείμματα από κιμά μαγειρεμένο για μακαρόνια με λίγο τυρί μέσα αλλά να μην έχει πολλά υγρά.
  • Γενικά βάζουμε ότι θέλουμε ανάλογα την έμπνευση μας

Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε το φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό
  • Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στην άκρη γέμιση τα διπλώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λαδί κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο το πολύ για 5 λεπτά
  • Κάνουν φουσκάλες και γίνονται πολύ γρήγορα

Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 19127
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 21-02-2008 23:08
 
ποπο τι μας εκανες βραδιατικα και ειμαι και σε διαιτα.μου ρθε να παω να τα φτιαξω 11 το βραδυ απο τη τρελλα μου.
 
eva
2. 21-02-2008 23:18
 
Πω πω Μαργαρίτα φαίνονται θεϊκά!!! Μου έρχεται να απλώσω το χέρι μου και να τα βουτήξω!!!
 
Mary
3. 22-02-2008 09:54
 
Τέλεια Μαργαρίτα. Λοιπόν όταν θα έρθουμε σπίτι σου θα μας έχεις αυτά και την καρυδόπιτα που διάβασα πριν λίγο εντάξει ? :grin
 
sgr
4. 22-02-2008 10:04
 
ελατε εσεις και μη σας νοιαζει...απο ολα θα εχω !!
 
margarita79
5. 22-02-2008 10:37
 
Επειδή ο χώρος μου για ανοίξω φύλλο είναι περιορισμένος...(που σημαίνει: δεν το κατέχω το σπορ :p :p )μπορούν να γίνουν και με έτοιμο, χωριάτικο ας πούμε, από το s/m??
 
Flora
6. 22-02-2008 10:45
 
νομιζω οχι φλωρα μου ολη η ιστορια στα μπουρεκια αυτα ειναι το φυλλο .και εγω δεν το κατεχω το θεμα αλλα αυτα ειναι σχετικα ευκολα το ανοιγουμε οσο μπορουμε και μετα τηγανιζουμε.αν δοκιμασεις με ετοιμο φυλλο δεν θα ειναι αυτα θα ειναι καποια αλλα τυροπιτακια τηγανιτα ετσι νομιζω....φιλια
 
margarita79
7. 22-02-2008 11:22
 
Τι βλεπουν τα ματακια μου!!!!!! Κι ειναι η ωρα τετοια...,οπως λεει και η Μαιρούλα που θες να απλωσεις το χερι σου και να βουτηξεις απο ενα, να μην σου πω και 2! :zzz  
Θα αναλαβω δραση το σκ, ελπιζοντας να χω λιγο χρονο και θα προσπαθησω να τα φτιαξω.  
ΦΙΛΑΚΙΑ! :) :) :)
 
katerinakimam
8. 22-02-2008 12:35
 
Εγώ Μαργαρίτα όπως πάντα έχω τις απορίες με τισ δοσολογίες των υλικών. Πόσο δηλ. αλεύρι θα σηκώσει ?
 
artemis
9. 22-02-2008 12:40
 
δεν ξερω να στο πω αυτο ακριβως αρτεμις για αυτο και περιγραφω τη ζυμη να ειναι αφρατη να ξεκολλαει απο τα χερια και να ανοιγει σε φυλλο ευκολα.συνηθως εχω το πακετο και ριχνω... παντως πανω απο μισο πακετο του κιλου.οταν τα ξαναφτιαξω το μετραω αν θελετε παντως
 
margarita79
10. 22-02-2008 12:54
 
Αχ αχ Μαργαρίτα... να ήξερες τι πείνα έχω αυτή τη στιγμή. Μ' αυτές τις λιχουδιές που βλέπω πάω να φάω κάτι, δεν αντέχω :zzz :zzz :zzz απαπαπαπα
 
zoi
11. 22-02-2008 17:07
 
Υπεροχα φαινονται :upset :upset :upset :upset :upset Μπραβο Μαργαριτα :eek :eek
 
giota
12. 22-02-2008 21:33
 
Αυτά τα μπουρέκια είναι απίστευτα νόστιμα και τραγανά. Τα ξέρω από τη μητέρα μου, που τα φτιάχνει ολόιδια. Εγώ έχω προτίμηση στη γέμιση τους με τα κλασσικά υλικά σπανακόπιτας.  
 
Πολύ καλά κι εξίσου παχυντικά καθώς δεν μένεις στο να φας μονάχα ένα.
 
rena
13. 27-03-2009 13:44
 
Βλέποντας τα , στην φωτογραφία και διαβάζοντας την συνταγή, πρέπει να μοιάζουν πολύ με κάτι εκπληκτικές τυρόπιτες (έτσι ονομαζόντουσαν τότε) που τρώγαμε από ένα μαγαζί στην Γλυφάδα όταν ήμουν ακόμη παιδί. 
Την συνταγή τους την έψαχνα χρόνια και νομίζω ότι μόλις μου την έδωσες . Θα φτιάξω σύντομα τα μπουρέκια σου. 
Σ' ευχαριστώ πολύ
 
papitsa
14. 27-03-2009 14:02
 
ειναι μπουρεκακια papitsa και δεν εχουν πολυ γεμιση μεσα αλλα νομιζω καταλαβα τι τυροπιτα εννοεις οποτε βαζεις αν θες λιγο περισσοτερη γεμιση και τα κανεις πιο μεγαλα για να μοιαζουν με τυροπιτες. 
καλη επιτυχία
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 17/04/09 )