Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψωμί σπιτικό Νο.02 (νόστιμο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Κυριακή, 24/02/08

Αυτό το ψωμάκι είναι πολύ εύκολο, γίνεται γρήγορα, (πολύ σημαντικό άμα είσαι εργαζόμενη με παιδιά), και θυμίζει παραδοσιακό χωριάτικο ψωμί.

Σημείωση: Για πολύ καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε γνήσιο αλεύρι από μύλο, αν γίνεται, ή από κάποια άλλη πηγή. Δεν θα συνιστούσα αλεύρι από το σούπερ-μάρκετ.

Υλικά για ένα μεγάλο καρβέλι:
  • 1 κιλό αλεύρι (ίσως χρειαστεί και καμμια 200αριά γραμμάρια παραπάνω)
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κουτ. σ. αλάτι και 1 ζάχαρη
  • 1 μικρό εβαπορέ αδιάλυτο
  • 2 ποτήρια νερό χλιαρό
  • 2 φακελάκια ξηρής μαγιάς
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και τη μαγιά αφού την έχουμε πρώτα διαλύσει σε λίγο από το χλιαρό νερό μας.
Ζυμώνουμε το ψωμάκι έως ότου να μην κολλάει στα χέρια μας και πλάθοντάς το να σχηματίζεται ένα στρογγυλό ή μακρόστενο καρβέλι.
Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στο πιο χαμηλό σημείο του φούρνου στους 110 βαθμούς. (Το ψήνουμε με τις αντιστάσεις, όχι στο αερόθερμο). Εκεί μένει για 1 ώρα χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο.
Μόλις περάσει η ώρα γυρίζουμε το θερμοστάτη στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε για 1 ώρα και μισή ακόμη. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το τσακίζουμε με ό,τι βρούμε μπροστά μας.
Εγώ το χωρίζω στα 4 και βάζω το μισό στην κατάψυξη.
Είναι πολύ ωραίο και αρέσει πολύ στα παιδιά μου.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 12913
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 25-02-2008 09:57
 
νοστιμότατο γιούλη μου! θα το φτιάξω σίγουρα γιατί είμαι και πολύ ψωμούυυυυυυυυ
 
melina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/01/10 )