Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπεσαμέλ Νο.01 (εύκολη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από YANNA   
Τρίτη, 26/02/08

Αυτή η μπεσαμέλ γίνεται σε μπέν-μαρί. Ετσι γλυτώνουμε το ανακάτεμα, αλλά κυρίως δεν σβολιάζει, δεν κολλάει και κυρίως παραμένει αφράτη και όταν ξαναζεσταθεί.

ΥΛΙΚΑ
  • 4 φλυτζ. γαλα φρεσκο
  • 8 κ.σ. κοφτές αλεύρι
  • 4κ.σ. βούτυρο ( που έχουμε αφήσει να μαλακώσει)
  • αλάτι και λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπεν-μαρί βάζουμε το γάλα και αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι το βούτυρο αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μίγμα, το κάνουμε σαν μια μπάλλα και το ρίχνουμε με προσοχή με μια κίνηση όλο μαζί στο γάλα. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει για 15 ακριβώς λεπτά. Βγάζουμε το κατσαρολάκι και με ένα χτυπητήρι αυγών ή καλύτερα με ένα μιξεράκι χειρός χτυπάμε (σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή) το μίγμα το οποίο θα πήξει αμέσως, ρίχνουμε τούς κρόκους έναν έναν και το μοσχοκάρυδο και η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη,Πρίν το χτυπήσουμε το μίγμα μας είναι πολύ νερουλό, μήν το φοβηθείτε μόλις χτυπηθεί αμέσως πήζει. Εάν δεν έχουμε μπεν-μαρί χρησιμοποιούμε μια μικρή και μιά αμέσως μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 13944
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 04-03-2008 00:04
 
πραγματικά!!!περίεργη μπεσαμελ!!!αλλα θα την δοκιμάσω σύντομα!!να δω από μονη μου την διαφορα!εύκολη-δύσκολη!!και γενικά την συμπεροφορά της!!! :zzz
 
kleiw
2. 27-02-2008 00:19
 
Kleiw την έχω φτιάξει άπειρες φορές και σε διαβεβαιώ ότι είναι πολύ εύκολη,και μπορείς να ακολουθήσεις τη δική σου δοσολογία για αλεύρι-γάλα-βούτυρο.Ετσι την φτιάχνουν οι σέφ για μεγάλες ποσότητες :upset
 
YANNA
3. 15-10-2009 21:26
 
στα υλικά δε γράφει πόσους κρόκους θέλει... :zzz
 
yami

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/06/10 )