ΥΛΙΚΑ
- 4 περγαμόντα (τα μεγάλα με την ανώμαλη επιφάνεια)
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει το γλυκό)
- 2 κιλά ζάχαρη
- 5 κούπες (250 γρ.) νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβω στα 4 το περγαμόντο, αφού τρίψω στη ξύστρα πολύ καλά όλη την επιφάνειά του (να φύγει η κίτρινη φλούδα). Πετάω το εσωτερικό και το κάθε τέταρτο από τη φλούδα το κόβω σε 4 ή 5 κομμάτια.Τα βάζω σε μια βαθιά κατσαρόλα και τα σκεπάζω με νερό (ένα πιάτο θα κρατήσει τα κομ-μάτια του φρούτου βυθισμένα μέσα στο νερό).Ύστερα από 2 ώρες αλλάζω το νερό και το αφήνω 24 ώρες. Την επόμενη μέρα βάζω τη κατσαρόλα στη φωτιά (χωρίς να αλλάξω το νερό για να μη χάσει το άρωμά του το γλυκό) μέχρι να μαλακώσει, περίπου για μισή ώρα αφού αρχίζει να χοχλάζει. Μετά στραγγίζω τις φλούδες (μαζεύοντας το υγρό σε μια βαθιά κατσαρόλα), τις ζουλάω με το χέρι μου μια-μια για να φύγουν τα υγρά, το μετράω και βάζω κάθε 5 κούπες νερό 2 κιλά ζάχαρι (αν το υγρό είναι περισσότερο προσθέτω κι άλλη ζάχαρι).Αφού βράσει το σιρόπι 10 λεπτά προσθέτω και τα κομμάτια του περγαμόντου και συνεχίζω το δέσιμο του γλυκού για ακόμα 15 λεπτά. Σβήνω τη φωτιά και αφήνω το γλυκό για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα συνεχίζω το δέσιμο, αφού προσθέσω τη γλυκόζη και το χυμό του λεμονιού. Όταν δέσει καλά το σιρόπι τοποθετώ το γλυκό (ζεστό) σε καθαρά αποστειρωμένα βάζα, τ̉ αναποδογυρίζω μέχρι να κρυώσουν, (έτσι γίνεται κονσερβοποίηση) και το γλυκό είναι έτοιμο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 21550 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |