Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σάμαλι νηστίσιμο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από xrysa   
Τετάρτη, 05/03/08
Ευρετήριο άρθρου
Σάμαλι νηστίσιμο
Σελίδα 2
Ενα πολύ ωραίο σιροπιαστό γλυκό για τις μέρες της νηστείας.
Υλικά
  • 2 φλυτζάνες σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλυτζάνα ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέκιν
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 3 φλυτζάνια σουρωτή
Σιρόπι
  • 4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 1/2 φλυτζάνια νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα δύο σιμιγδάλια και το μπέκιν.Χτυπάμε την μαστίχα με λίγη ζάχαρη για να μην κολλήσει και την ρίχνουμε στο σιμιγδάλι μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη.Προσθέτουμε την σουρωτή και κάνουμε έναν αραιό χυλό, το αδειάζουμε σε ταψάκι και το αφήνουμε να σταθεί γύρω στις 2 ώρες για να τραβήξει τα υγρά. Ψήνουμε στους 200 περίπου 40 με 50 λεπτά.Μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε.
Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 40874
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (19)
16. 05-03-2009 08:15
 
Barberian χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκό. Με αυγά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, μόνο με γιαούρτι όταν δεν είναι νηστίσιμο αλλά είναι λίγο διαφορετική η συνταγή.  
Αν δεν το θέλεις νηστίσιμο τότε κάνε ένα ρεβανί οι γεύσεις είναι κοντινές :)
 
xrysa
17. 05-03-2009 16:25
 
Ραβανί; :roll  
Συνταγή made from xrysα? :grin
 
Barberian
18. 26-03-2010 21:40
 
Πολύ καλη η συνταγη σου.Την εκανα χρησιμοποιοντας 3 στοιμενα πορτοκαλια και βαζοντας 1 κουταλάκι του γλυκου σοδα σκόνη.Εγινε κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό. 
Μπράβο σου.
 
NIKOLAS
19. 03-04-2011 21:45
 
Πολύ καλή η συνταγή σου,αλλα να μου επιτρέψεις να κανω καποιες παρατηρήσεις ως προς την θερμοκρασία που ειναι 170 βαθμούς και οχι 200 γιατι μου εγινε καρβουνο και ο χρόνος στην θερμοκρασια που λετε 40-50 λεπτα ειναι 45 λεπτά και γινεται πολύ καλο το ψήσιμο.ως προς τα 3 φλυτζάνια υγρ'η σόδα εβαλα,1 1/2 φλυτζάνη πορτοκάλι στοιμένο και 1,1/2 υγρή σόδα και μπορώ να πώ πως δεν την εβαλα ολη.οσο για το συρόπι χρησιμοποιησα 4 φλυτζάνια νερό και 3,1/2 ζάχαρη και εγινε καλό.Σαν σύνολο εγινε καταπληκτικό. :) :) :) :) :)
 
NIKOLAS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 03/03/10 )