ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 κιλό πιπεριές μακρόστενες (κέρατο)
- 6 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
- 1 κουτί ντοματάκια (400 γρ.) κονκασέ
- 1 ποτηρι κρασ. κρασί λευκό
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. λάδι
- 2 ντομάτες φρέσκιες σε ροδέλες
- Λίγη ρίγανη-αλάτι -πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε ταψί. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, μετά τις πιπεριές κομμένες σε 3-4 κομμάτια, σβήνουμε με το κρασί και τα ντοματάκια και αφήνουμε να βράσουν για πέντε περίπου λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε στο ταψί γύρω απο τα κομμάτια του κοτόπουλου τις πιπεριές και απο πάνω τίς ροδέλες την ντομάτα λίγη ρίγανη αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 45 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό. Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 5979 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |