Η συνταγή ανήκει στην μητερα μιας πολύ καλής φίλης απο τα φοιτητικά μου χρονια. ιδανική για ζυμαρικά και τους λάτρεις του τσιγαρισμένου κρεμμυδιού.Πανεύκολη και πολύ γρήγορη με υλικά που σχεδον ολοι εχουμε σε μονιμη βαση στην κουζινα μας. ελπιζω να σας αρεσει!!! Υλικά :
- 2 - 3 μεγαλα κρεμμύδια
- 1 αυγό
- 200γρ. τυρι κιτρινο ( εγω προτιμω reggato)
- 2 κ.σ. ελαιολαδο
- 300ml κρεμα γαλακτος ( το μεσαιο πακετο )
- λιγο αλατι
Εκτέλεση :
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σωταρουμε για αρκετη ωρα σε μετρια φωτια μεχρι να αρχισουν τα παιρνουν χρωμα. κατοπιν χαμηλωνουμε την φωτια και ριχνουμε την κρεμα γαλακτος. αφηνουμε κατα 10λεπτο να βρασει και κατεβαζουμε απο την φωτια για να ριξουμε το αυγο αφου το εχουμε χτυπησει πρωτα. αφου ανακτευτει καλα το αυγο στην κρεμα βαζουμε την σαλτσα παλι στην φωτια. αρχιζουμε και ριχνουμε το τυρι το οποιο εχουμε τριψει. η σαλτσα θα αρχισει να πηζει. Βασικα τυρι βαζουμε οσο θελουμε και αν θελουμε προσθετουμε και αλατι. Ισως μερικοι να θελησουν να βαλουν και λιγο σκορδο στην σαλτσα !!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 4042 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |