Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πατάτες της γιαγιάς Μαρίνας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Τρίτη, 01/04/08
Αυτή η συνταγή είναι μια πολύ απλή συνταγή για τηγανιτές πατάτες. Τις έφτιαχνε η γιαγιά μου με πραγματική ιεροτελεστεία σε όλα τα εγγόνια σε πετρογκάζ. Από τη στιγμή που πέθανε δεν τις ξανάφτιαξε ποτέ κανένας!
Υλικά :
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • αλεύρι για να τις αλευρώσουμε
  • λάδι για τηγάνισμα
  • φαρδύ τηγάνι
Παρασκευή :
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες, τις αλευρώνουμε και αφού κάψει το λάδι τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι απ' τις δύο πλευρές.
Αποκτούν μια ωραία, λεπτή και γευστική κρούστα και είναι πεντανόστιμες.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 15462
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 02-04-2008 09:36
 
Α ώστε έτσι γίνεται η κρούστα στις τηγανητές πατάτες...πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή αν και κατά κανόνα δεν τρώμε τηγανητές πατάτες σπίτι..
 
artemis
2. 02-04-2008 09:38
 
Η αλήθεια είναι οτί το πετρογκάζ έχει άλλη χάρη αλλά εγώ σπίτι μου φοβάμαι να το βάλω.Έχω μια μικρή φυάλη και συνήθως μαγειρέυω στο μπαλκόνι άμα έχει καλό καιρό και λείπουν και οι γείτονες για να μην τους πάρουν τα ντουμάνια. 
Μου άρεσε πολύ Youli αυτή η συνταγή με το αλεύρωμα της πατάτας που φαντάζομαι θα κάνει ωραία και τραγανή κρουστα απ'έξω. 
Τηγανιτές πατάτες δεν τρώμε συχνά ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου.Καμμιά φορά όμως το καλοκαιράκι άν μας έχει πάρει αργά η ώρα στη θάλασσα, όταν γυρνάμε σπιτι ένα αγαπημένο φαί μας είναι κεφτεδάκι με μπόλικο δυόσμο, πατάτες τηγανιτες και πολλές παγωμένες μπύρες.Τις πατάτες με σηκώνουν να τις τηγανίσω εγω γιατί λένε οτι τις κάνω ωραίες. 
Κόβω τις πατάτες κοντές και παχουλές.Δεν βάζω πολλές στο τηγάνι αλλά λίγες λίγες.Η αρχική θερμοκρασία είναι στην ανώτερη κλίμακα και μόλις αρπάξουν τις χαμηλώνω για να μαλακώσουν. 
Τρυπάω με το πιρουνάκι μου υπομονετικά κάθε πατατούλα για να την γυρίσω και μολις ροδοκοκκινήσουν τις βγάζω και ρίχνω την επόμενη τηγανιά.Αλλατίζουμε με αλάτι ημίχοντρο και τρώμε όσο είναι καυτές πίνοντας ταυτόχρονα μπύρα και τσιμπώντας τον κεφτέ που βγήκε απο το διπλανό τηγάνι. 
Τηγανίζω μόνο με ελαιόλαδο και άμα έχω κέφι να σηκώσω χοληστερινη και τριγλυκερίδια στο ταβάνι βάζω μισό λάδι και μισό βούτυρο.
 
al1975
3. 02-04-2008 09:48
 
Και εγώ τις αποφεύγω τις τηγανιτές πατάτες για λόγους υγείας. Προτιμώ να τις κάνω στο φούρνο που φτουράνε γιατί έχω τρία παιδιά και δεν χορταίνουν πατάτες. Κάποτε είχα διαβάσει σε ένα περιοδικό πως να κάνεις σπιτικά τσιπς. Λοιπόν, κόβεις σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τις βάζεις στην κατάψυξη για κανα μισάωρο. Τις βγάζεις και τις τηγανίζεις σε καυτό λάδι. Τις έφτιαξα και πραγματικά ήταν πολύ ωραίες και τραγανές.
 
yiouli
4. 02-04-2008 09:51
 
Και να μη μου άρεσαν οι πατάτες (που μου αρέσουν δλδ) με τέτοια περιγραφή που έκανες Αγγελική τα σάλια μου είναι στα πατώματα!!!
 
Mary
5. 02-04-2008 09:54
 
Να μην σου πω δλδ για την χωριάτικη σαλάτα απο δίπλα με ντομάτες του κήπου μας και λαδάκι δικό μας, ούτε επίσης να σου πω για τις παπάρες στην εν λόγω σαλάτα με φουρνιστό ψωμάκι με γλυκάνισω και λιγωθείς τελείως!
 
al1975
6. 02-04-2008 10:08
 
Ντουπ!! :upset
 
Mary
7. 02-04-2008 10:21
 
Ε, και για να συμπληρωθεί το σύνολο βάλε και κανένα κοτοπουλάκι στα κάρβουνα με εκείνη τη φοβερή σαλτσούλα με το λεμόνι και τη μουστάρδα συνοδευόμενο με φέτα και φρυγανισμένα ψωμάκια στο μπάρμπεκιου αλειμμένα με λαδάκι και ρίγανη..... Και ύστερα ένα ωραίο γλυκάκι για να πάνε κάτω τα φαρμάκια π.χ. σάμαλι με παγωτό καϊμάκι, κτλ. :upset :zzz :upset :zzz :upset
 
yiouli
8. 02-04-2008 10:47
 
Δεν με λυπάστε έγκυο γυναίκα να διαβάζω τέτοια πράγματα πρωί πρωί. Εγώ τώρα τι πρέπει να κάνω?? με πεθάνατε με τις περιγραφές σας... :upset :upset
 
zoi
9. 02-04-2008 10:48
 
Βρε yiouli μια συνταγή για τηγανιτές πατάτες έβαλες και έχουμε ξελυγωθεί πιά. Έλεος!!! κοντεύω να λιποθυμήσω!! :upset :upset :upset
 
Mary
10. 02-04-2008 12:35
 
Yiouli ένα ένα μας τα λες....πολύ καλή ακούγεται και η συνταγή για σπιτικά τσιπς που παραθέτεις...αυτήν θα την δοκιμάσω σίγουρα...σ' ευχαριστούμε.
 
artemis
11. 02-04-2008 12:49
 
Καλά απο τις πατάτες της γιαγιάς σου ξεκίνησαμε Yiouli και το κάνεμε πλήρες γεύμα και με επιδόρπιο! 
Φαίνομαστε οτί είμαστε φαγανοί εδω σε αυτο το site
 
al1975
12. 03-04-2008 09:07
 
Ε, καλά τώρα, δεν θέλουμε και πολύ εδώ για να αρχίσουμε να λέμε για φαγητό. Ούτως ή αλλιώς όλοι εμείς εδώ αγαπάμε το φαγητό διαφορετικά θα σερφάραμε σε άλλα sites! Εγώ πάντως αν δεν δούλευα θα μαγείρευα όλη μέρα.
 
yiouli

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/02/10 )