Αυτή η συνταγή είναι ειδικά αφιερωμένη σε 2 καλές μου φίλες. Την Margarita79 και την Joanna. Εύχομαι κορίτσια να την φάω και από τα χεράκια σας!!!
Υλικά
- 1 κιλό σαλιγκάρια
- 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 ματσάκι μάραθο ή άνιθο
- 4 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Με μια οδοντογλυφίδα ελέγχουμε τα σαλιγκάρια ένα ένα να δούμε αν είναι ζωντανά. Όσα δεν σαλεύουν τα πετάμε. Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε μια μεγάλη λεκάνη και τα πλένουμε 3-4 φορές με άφθονο νερό. Ρίχνουμε τα σαλιγκάρια σε μια κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά. Χύνουμε το νερό και τα ξεπλένουμε καλά. Ξαναβάζουμε εκ νέου τα σαλιγκάρια στην κατσαρόλα με καινούριο νερό και τα βράζουμε για 1 ώρα αυτή τη φορά. Εφόσον έχουν βράσει πλέον τα σουρώνουμε και αρχίζουμε ένα ένα να τα ξεκολιάζουμε (συγνώμη για την λέξη αλλά έτσι λέγεται) δηλαδή να κόβουμε με ένα μαχαιράκι το πάνω μέρος του όστρακου. Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη γεμάτη νερό και αρχίζουμε να τα πλένουμε πολλές φορές μέχρι να φύγουν τα μικρά σπασμένα όστρακα (προσοχή!! θέλει πολλά πλυσίματα μέχρι να μην μείνει ούτε ένα κομματάκι από όστρακο σπασμένο). Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Ρίχνουμε και τα σαλιγκάρια (επιτέλους!!!) και τα φέρνουμε μια βόλτα. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το μάραθο χοντροκομμένο, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό. Τα βράζουμε όλα μαζί για 15 λεπτά και είναι έτοιμα. Ξέρω ότι είναι αρκετά επίπονη διαδικασία. Η γεύση όμως θα σας αποζημιώσει.
Κορίτσια περιμένω το κάλεσμα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 22341 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |