Αυτές τις μπρουσκέτες τις τρώγαμε στην Ιταλία σαν ορεκτικό σχεδόν σε όποιο εστιατόριο πηγαίναμε. Μπορείτε να βάλετε αντί για πιπεριά, ψημένες φέτες μελιτζάνας ή κολοκυθιού ή λιαστή ντομάτα ή και να τις παραλείψετε τελείως. Εύκολο στην ετοιμασία και νόστιμο με βγάζει ασπροπρόσωπη στα τραπέζια μου και μας χορταίνει τις μέρες που δεν έχω όρεξη για μαγείρεμα!! Υλικά για 4 άτομα - 8 χοντροκομμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού
- 1 ματσάκι ρόκα χονδροκομμένη
- 4 πιπεριές φλωρίνης από βάζο, κομμένες στα δύο
- 8 φέτες μοτσαρέλλα ή 2 στρογγυλές μοτσαρέλλες κομμένες στα 4
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ξύδι μπαλσάμικο, ελαιόλαδο
Συναρμολόγηση Φρυγανίζεται τις φέτες ψωμιού και όπως είναι ζεστές τις τρίβετε από τη μία πλευρά με το σκόρδο. Τις αραδιάζετε σε πιατέλα. Σ ένα μπωλ ανακατεύετε την κομμένη ρόκα με λίγο λάδι και μπαλσάμικο.Αλατοπιπερώνετε και τη μοιράζετε επάνω στο ψωμί. Βάζετε πάνω από τη ρόκα, σε κάθε φέτα, μισή πιπεριά και από πάνω το κομμάτι μοτσαρέλας. Πιπερώνετε και περιχύνετε με λίγο ακόμη λάδι. Καλή σας όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 19470 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |