Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πασχαλινά μπισκοτάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Christia   
Παρασκευή, 18/04/08

Είναι πολύ αφράτα και τραγανά

Υλικά

  • 500gr. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500gr. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • ξύσμα απο 3 προτοκάλια
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα μαγειρικής
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι και μαχλέπι
  • 1350gr. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο με το baking powder

Εκτέλεση 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη καλά να ασπρίσει το μείγμα και προσθέτουμε  το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα και τη βανίλια.Σε μπωλ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού κα αφού ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο κάδο για να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking. Πρέπει να έχουμε ως αποτέλεσμα μια αφράτη και ευπλαστη ζύμη η οποία να ξεκολλά απο τα τοιχώματα. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε το λιγότερο για 30' να ξεκουραστεί.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίδες. Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού (κρόκο με ζάχαρη και λίγο νερό) με πινελάκι. Ψήνοουμε τα κουλουράκια για 20-25' εωςότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουνε καλά και τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.

 Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6556
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 18-04-2008 21:35
 
Christia,τα κουλουράκια σου πρέπει να είναι εξαιρετικά και πολύ μυρωδάτα.Επειδή θέλω να τα φτιάξω, πόσο μαστίχα να βάλω και αν μπορώ να αντικαταστήσω το βούτυρο γάλακτος με άλλο βούτυρο. :roll :roll
 
YANNA
2. 21-04-2008 20:05
 
πιο λίγο από μισό κουταλάκι να βάλεις μαστίχα γιατί μετά πικρίζει. Μπορείς να βάλεις και φυτικό βούτηρο αλλά το αποτέλεσμα πιστεύω δεν θα είναι το ίδιο γιατί ο βούτηρος γάλακτος έχει διαφορετική γεύση. Είναι παχυντικός αλλά τους δίνει πολύ ωραία μυρωδιά.
 
Christia
3. 02-05-2008 22:48
 
Χρόνια Πολλά και καλό μήνα!!!Christia να σε ρωτήσω κάτι?Ξεκίνησα να τα φτιάχνω και στο τέλος το αποτέλεσμα της ζύμης ήταν για κλάμματα!!!Τριβόταν η ζύμη και δεν πλαθόταν καθόλου!Τρίμματα σου λέω!!το άφησα σχεδόν μια ώρα για να ξεκουραστεί μπάς και γίνει τίποτα,αλλα μάταια...Λυπήθηκα να πετάξω την ζύμη και έτσι έβαλα την αδερφή μου να τα φτιάξει αυτή τα κουλουράκια γιατί εγώ κόντεψα να σκάσω απο την στεναχώρια μου...Το αποτέλεσμα???Απίστευτα μυρωδάτα κουλουράκια,πολύ ωραία γεύση.Ήταν σαν μπισκότα.Μήπως ξέρεις να μου πείς γιατί το ζυμάρι έγινε έτσι και δεν πλαθόταν???
 
julia1984
4. 26-05-2008 15:05
 
To πιο πιθανό είναι ότι δεν έβαλες αρκετά υγρά μέσα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Είναι πολύ εύκολη συνταγή και εγώ δεν μπορώ να πω ότι είμαι και πολύ ειδική στην κουζίνα και τα κατάφερα μια χαρά. Ξαναδοκίμασε. Οταν άρχισα να μαγειρεύω πριν λίγα χρόνια το αποτέλεσμα δεν ήταν και πολύ καλό αλλά τώρα με την εξάσκηση μπορώ να πω ότι τα πάω πολύ καλά. Καλή επιτυχία και μην απογοητευεσαι.
 
Christia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/04/09 )