Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καρυδόπιτα Νηστίσιμη Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Christia   
Παρασκευή, 18/04/08

Πολύ εύκολη, γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και με πολύ ωραία γεύση. Δοκιμάστε την και περιμένω εντυπώσεις.

Υλικά
  • 3 ¾ φ/νια σιμιδάλι ψιλό
  • ¾ φ/νι ζάχαρη
  • 3/4 φ/νι λάδι
  • 1 ½ φ/νι χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
  • ¾ φλυντζανάκι κονιάκ
  • 3 κουταλάκια BP
  • 2 φ/νι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 ½ κουταλάκι σόδα
  • 1 ½ κουταλάκι κανελλογαρύφαλλα αλεσμένα
 Σιρόπι
  • 1 φ/νι Ζάχαρη
  • 2 φ/νι νερό
  • 2-3 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • Φλούδα από ½ πορτοκάλι
Γλάσο
  • ½ φ/νι μαρμελάδα χρυσόμηλο
  • 3-4 κουταλιές νερό
  • 25-30 λεπτά στον φούρνο στους 170-180 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο σας
Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι την ζάχαρη τα καρύδια , το BP το βάζουμε μαζί στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε και βάζουμε το κονιάκ μαζί με τη σόδα και ρίχνουμε στο μείγμα και βάζουμε κανέλλα και γαρύφαλλο όλα μαζί και ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε βουτηρωμένη φόρμα στογγυλή ή στρωμένη με χαρτί .

Όταν ψηθεί ραντίζουμε με κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυωσει και να τραβήξει το σιρόπι και αναποδογυρίζουμε την φόρμα και μετά αραιώνουμε την μαρμέλαδα με το νερό και αλείφουμε και στολίζουμε με ξηρά φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 15811
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 20-04-2008 02:31
 
θελω να ρωτησω, το μειγμα αυτο πριν το βαλουμε στη φορμα δεν μενει καθολου καποια ωρα να φουσκωσει το σιμιγδαλι οπως το σαμαλι; :roll :roll :roll :roll
 
soulapapaf
2. 21-04-2008 11:56
 
Αυτή την καρυδόπιτα την έφτιαξα στο Σαββατοκύριακο (με άλλη συνταγή, συναδέλφου), χωρίς λάδι και λίγη τριμμένη κουβερτούρα μέσα συν 2 βανίλλιες. Ήταν το κάτι άλλο. ΑΠΟΛΥΤΩΣ νηστήσιμη αφού δεν είχε ίχνος λάδι. Την πρόσφερα δε και με μια μπάλα παγωγό και σιρόπι στους κουμπάρους που δεν νήστευαν και έπαθαν πλάκα!
 
yiouli
3. 21-04-2008 20:02
 
soulapapf - αφήνουμε λίγη ώρα περίπου 15 λεπτά να φουσκώσει λίγο
 
Christia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )