Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Cheesecake Νο.04 λεμόνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από Mary   
Κυριακή, 20/04/08
100_0442_400

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου από τον Γαστρονόμο του Απριλίου. Εγώ άλλαξα λίγο τις ποσότητες των υλικών και τον τρόπο εκτέλεσης. Είναι τέλειο!! Όχι πολύ γλυκό και υπέροχα ευωδιαστό.

Υλικά
  • για τη βάση100_0437_400
  • 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι

για την γέμιση

  • 450 γρ. τυρί ρικότα
  • 400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 100 γρ. άχνη
  • 4 αυγά
  • ξύσμα και χυμό από 1 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση

100_0441_400Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι για να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε λαδόχαρτο σε μια λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 30 εκ. Ρίχνουμε τα μπισκότα και τα πατάμε για να απλωθούν καλά και να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Φτιάχνουμε την κρέμα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε τα τυριά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε με φέτες και φύλλα λεμονιού (εγώ έβαλα και ανθάκια) και λίγη άχνη πασπαλισμένη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 36485
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 20-04-2008 14:48
 
Απλά τέλειο!!!! Συγχαρητήρια!
 
vago
2. 20-04-2008 22:40
 
ΤΟ ΨΗΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ?ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΛΛΑΞΕΣ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ?
 
SELINI
3. 20-04-2008 23:51
 
Ναι Selini το ψήνεις με την κρέμα. Τις ποσότητες τις αύξησα γιατί στην συνταγή του Παρλιάρου γράφει 350 γρ. Φιλαδέλφεια και τα 2 πακέτα που αγοράζουμε βγαίνουν 400 γρ. Το ίδιο ισχύει και για την Ρικότα. Οπότε αύξησα ελάχιστα και τα υπόλοιπα υλικά για να μην υπάρχει δυσαναλογία στα υλικά!!!!
 
Mary
4. 11-09-2008 21:51
 
Το έφτιαξα και είναι πράγματι πολύ καλή συνταγή. 
Είναι ακριβώς η ίδια γεύση με τα mini lemon pie του fresh.
 
kate
5. 11-09-2008 22:18
 
Βέβαια εδώ μιλάμε για cheesecake αλλά δοκίμασα χθες μια λεμονόπιτα, ετοιματζίδικη, απαίσια ..μύριζε αυγά και γαλατίλα (όσες έχουν μωρά ξέρουν πως) και δεν είχε καθόλου γεύση λεμονιού.  
 
Εδώ Μαίρη μου διακρίνεται η γεύση από το λεμόνι ή απλά έχεις μια αδιόρατη αίσθηση του? Μήπως, δεν ξέρω κιολας-δεν έχω φτιάξει ποτέ-για καποιον που του αρέσει έντονη η γεύση και η μυρωδιά λεμονιού να αυξήσει το χυμό ή το ξύσμα? Δώσε μου τα φώτα σου καλή μου. :)
 
rena
6. 12-09-2008 12:17
 
Άναψα τη λάμπα Rena. 8)  
Δεν είναι αδιότατη η γεύση του λεμονιού στο συγκεκριμένο γλυκό. Είναι όσο ακριβώς χρειάζεται για να πεις ότι είναι cheesecake λεμόνι.  
Αν κάποιος το θέλει πιο «λεμονάτο» ας το τολμήσει. Όχι όμως υπερβολές!! γιατί φοβάμαι μήπως «κόβουν» τα τυριά. 
Στην ζαχαροπλαστική θεωρώ ότι θέλει μεγάλη ακρίβεια στα υλικά, στην εκτέλεση και στους χρόνους. Δεν είναι όπως το φαγητό που και κάτι να πάει στραβά διορθώνετε.
 
Mary
7. 12-09-2008 13:26
 
Ευχαριστώ Μαίρη :)
 
rena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/01/10 )