Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα αλμυρή No.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από MB04   
Δευτέρα, 21/04/08
_1_400_01

Ο τίτλος είναι δικός μου γιατί δεν ήξερα πως να την ονομάσω. Την συνταγή την έδωσε μια συνάδελφος. Εγω σαν καλό παιδί που είμαι, την εκτέλεσα - την φωτογράφισα και την εκτελέσαμε όπως της έπρεπε !!!!

Είναι πολύ καλή πρόταση για το τραπέζι της Αναστάσεως ή το Πασχαλινό.
Μπορείτε να την σερβίρετε και κρύα.

Υλικά:

Για την ζύμη

  • 1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι του νερού, νερό
  • ½ κιλο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα) αλεύρι ισως χρειαστούμε και λίγο ακόμη
  • μια σταλίτσα αλάτι
 

για την γέμιση

  • 1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι
  • 250 - 300 γρ φέτα
  • λίγο άνηθο
  • πιπεριά
  • ντομάτα
Εκτέλεση

Ζύμη

_2_400
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά ώσπου να πάρουμε μια μαλακιά και ωραία ζύμη.
  • Λαδώνουμε καλά το ταψί μας και τα πλαινά του, πασπαλίζουμε με
    λιγο αλεύρι και βάζουμε την ζύμη μας την οποία έχουμε ανοίξει σε χοντρουλό φύλλο ή με τα δάχτυλά μας.  Προσοχή πρέπει να κρατήσουμε λιγη ζύμη για να φτιάξουμε τα κορδόνια της τάρτας.

Γέμιση

  • Επάνω στην ζύμη στρώνουμε την φέτα χτυπημένη με το αυγό και τον άνιθο.
  • Πλάθουμε κορδόνια και δημιουργούμε τετράγωνα απο πάνω (σαν την τάρτα)
    αφού τα τοποθετήσουμε τα περνάμε με μερέγκα που έχουμε κάνει με το ένα
    ασπράδι.
  • Τέλος στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στα τετράγωνα βάζουμε ντομάτα κομμένη
    σε ροδελίτσες (τις μεγάλες ροδέλες τις κόβουμε στη μέση) και απο πάνω βάζουμε κομματάκια πιπεριάς.

Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για τουλάχιστον μία ωρα - μπορεί και πάρα πάνω.

ΤΙΡ: Η ζύμη να μην είναι πολύ χοντρή γιατί κρατάει υγρασία και ενω νομίζουμε ότι είναι ψημένο - μέσα κρατάει λίγο .


Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (28) | Εμφανίσεις: 21818
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 21-04-2008 13:43
 
Λαχταριστή λαχταριστή Μαράκι η τάρτα σου. Μου τρέξαν τα σάλια. Θα τη φτιάξω για το Πασχαλινό τραπέζι, όπως προτείνεις. Απλά λέω εγώ τώρα η λιχούδω, να της βάλω και ελίτσες δε θα της πηγαίνουν?  
 
Γεια στα χέρια σου καλή μου. Καλοφάγωτη δεν λέω, γιατί από ότι κατάλαβα την τσακίσατε :)
 
rena
2. 21-04-2008 14:06
 
ρωτάς εαν την τσακίσαμε ;; χα χα χα !! 
ίσα που πρόλαβα να την φωτογραφίσω !!! 
 
Να την φτιάξεις Ρενούλα μου, είναι πολύ εύκολη η κατασκευή της, πολύ εμφανίση και πεντανόστιμη. Μόνο να προσέξεις αυτό που γράφω για το πάχος του φύλλου, να μην είναι χοντρό.  
 
Εγω την έβαλα σε ταψάκι με σούστα (δηλαδή φόρμα χωρίς τρύπα) και βγήκε πολύ ωραία. 
 
ενημέρωσε για φτιάξιμο και τσάκισμα.!!
 
MB04
3. 21-04-2008 14:09
 
Ξέχασα να σου απαντήσω στο ερώτημα με τις ελιές. Πιστεύω ότι ταιριάζουν.  
Μην τις βάλεις όμως στην ζύμη γιατι θα κρατήσουν υγρασία, βάλτες απο πάνω για στόλισμα.
 
MB04
4. 21-04-2008 15:17
 
Καλε τι κορίτσι εισαι εσύ; 
Τι ωραια τάρτα ειναι αυτη;Σαν πασταφλώρα! 
Μου αρέσει πολύ το ζυμάρι που ξεφεύγει απο την πατ μπριζε. 
Θα την κάνω και εγω αλλά με ενίσχυση απο μυρωδικά.
 
al1975
5. 21-04-2008 16:06
 
Εγώ πάλι να ρωτήσω...τι διάμετρος έχει το ταψάκι που χρησιμοποίησες ? 
Φαίνεται πράγματι πολύ ωραία κάτι σαν τυρόψωμο φαντάζομαι...
 
ATA
6. 21-04-2008 17:29
 
εγραψα και προηγουμένως σχόλιο αλλά το έχασα, λοιπόν Αρτεμούλα εβαλα φόρμα των 26 εκ. μπορούσα όμως εαν είχα να το βάλω και σε μεγαλύτερο. Μπορείς να το βάλεις και σε τετράγωνο. 
 
Δεν μοιάζει με τυρόψωμο, έχει μια πολύ ωραία τραγανή υφή, δεν μπορώ όμως να σου προσδιορίσω την γεύση, είναι τριφτή και πολύ νόστιμη η ζύμη.
 
mb04

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )