Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ακορντεον Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Παρασκευή, 02/05/08
Υλικα
  • 1 πακετο φυλλο κρουστας 450 γρμ
  • 2 γιαουρτια στραγγιστα
  • 5 αυγα
  • 1 φλυτζανι ζαχαρη
  • 1 φλυτζανι σπορελαιο
  • 2 βανιλιες
  • 1 λιτρο κρεμα γαλακτος
  • 1 φλυτζανι αχνη

Σιροπι

  • 2 φλυτανια ζαχαρη
  • 1 1/2 φλυτζανι νερο
  • χυμο απο μισο λεμονι και λιγο ξυσμα
Εκτελεση
  • σε ενα ταψι στρωνουμε ενα ενα τα φυλλα σουρωνοντας προς την ακρη να κανουν πλισε και συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσουν τα φυλλα
  • στον καδο του μιξερ βαζουμε τα αυγα με τη ζαχαρη και χτυπαμε καλα
  • μετα ριχνουμε το λαδι, το γιαουρτι και τις βανιλιες
  • βαζουμε την κρεμα πανω απο τα φυλλα προσεχοντας να παει παντου
  • ψηνουμε στους 180 για 20-25 λεπτα
  • εν το μεταξυ βραζουμε το σιροπι και το ριχνουμε στο γλυκο μολις βγει απο το φουρνο (πρεπει να ειναι και τα δυο καυτα)
  • αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει καλα, χτυπαμε την κρεμα με την αχνη σε σαντιγυ και τη στρωνουμε πανω στο γλυκο
  • γαρνιρουμε με κανελα και αμυγδαλο φιλε

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 11602
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/04/09 )