Στις προσφατες διακοπες μου δοκιμασα ενα ζυγουρι κοκκινιστο που με ενθουσιασε. Τα μικρα πρικρααγγουρακια του δινουν ακομη πιο εξωτικη γευση, παρ'ολα αυτα πιστευω πως μπορουν να παραλειφθουν.
Υλικα
- 1 1/2 κιλο ζυγουρι
- 2 κρεμμυδια
- 3 σκελιδες σκορδο
- αλατι-πιπερι
- 1/4 φλυτζανι χυμο τοματας
- 2 πρασινες πιπεριες
- 700 γρ περιπου μικρα πικραγγουρακια
Εκτέλεση
Κοβουμε το ζυγουρι σε κομματια μαζι με τα κοκκαλα. Καθε κομματι μπορει να χρεισιμοποιηθει. Πλενουμε το κρεας και το αφηνουμε σε μια λεκανιτσα με νερο και ξυδι για 15 λεπτα περιπου. Ξεπλενουμε το κρεας και το 'πλενουμε' με χυμο απο λεμονι και γλυκολεμονο. Το αφηνουμε με το λεμονι για ακομη 15 λεπτα. Ξαναξεπλενουμε το κρεας. Βαζουμε λιγο λαδι σε μια κατσαρολα να καψει και σωταριζουμε το κρεας απο ολες τις μεριες. Προσθετουμε τα κρεμμυδια, το σκορδο και τις πιπεριες και αφηνουμε να μαραθουν. Προσθετουμε την τοματα και περιπου 3 φλυτζανια νερο βραζουμε για 1 ωρα περιπου η μεχρι το ζυγουρι να εχει αρχισει να μαλακωνει. Εν τω μεταξυ ασχολουμαστε με τα αγγουρακια. Κοβουμε την ουριτσα τους, τα πλενουμε και τα τριβουμε με μια καθαρη πετσετα η το βουτσακι απο τα μανιταρια. Μετα απο 1 ωρα βρασιμο προσθετουμε και τα αγγουρακια στο κρεας και βραζουμε για ακομη 45 λεπτα. Το φαγητο ειναι ετοιμο οταν το κρεας και τα αγγουρακια εχουν μαλακωσε και εχουν πει το ζουμι τους. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 17353 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |