Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κομπόστες και Μαρμελάδες arrow Μαρμελάδα με κίτρινη κολοκύθα και πορτοκάλια
Μαρμελάδα με κίτρινη κολοκύθα και πορτοκάλια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τετάρτη, 07/05/08

Υλικά

  • 1 κιλό σάρκα κολοκύθας
  • 2 - 3 μέτρια πορτοκάλια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρια νερό
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Ένα ξυλαράκι κανέλα και 2-3 γαρύφαλλα
  • Σκόνη από 2-3 κόκκους μαστίχα
img_5844_400

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα στον χοντρό τρίφτη.

Ξύνουμε ελαφρά τη φλούδα τον πορτοκαλιών και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια σάρκα και φλούδα απομακρύνοντας τυχόν κουκούτσια.

Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα τα πορτοκάλια με την κολοκύθα τη ζάχαρη και το νερό (που βράσαμε τα πορτοκάλια), την κανέλα τα γαρύφαλλα και βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει.

Προσθέτουμε λιγο πριν το τέλος του βρασίματος το χυμό του λεμονιού.

Όταν κρυώσει προσθέτουμε τη σκόνη της μαστίχας και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Διατηρείται σε δροσερό μέρος η στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 13692
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 09-05-2008 09:48
 
Σίγουρα μια διαφορετική μαρμελάδα .Αναρωτιέμαι τί γεύση έχει ?? Συγχαρητήρια θα την φτίαξω μολις μπορέσω αφου οι μαρμελάδες αρέσουν στα παιδιά μου .
 
florax
2. 11-05-2008 20:10
 
Ευχαριστώ πολύ.Η γεύση της είναι καταπληκτική έχοντας εξίσου τη γεύση της κολοκύθας (χωρίς να είναι έντονη)και του πορτοκαλιού. Την πρώτη φορά που την έφτιαξα έδωσα σε μια φίλη μου και τα παιδιά της ξετρελάθηκαν.Βέβαια αυτή την εποχή δύσκολα θα βρείς κολοκύθα.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 16/03/12 )