Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κιουνεφέ Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από spiros   
Τετάρτη, 07/05/08
Κιουνεφε (ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ)
ΥΛΙΚΑ
  • 500γρ.φυλλο κανταϊφι
  • 150γρ.φρεσκο βουτυρο Ηπειρος
  • 400γρ.ανθοτυρο Κρητης
  • μια πρεζα βανιλια
  • 1 κουπα κρεμα γαλακτος
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 2 κουπες νερο
  • 2 1/2 κουπες ζαχαρη
  • 2 κουταλιες σουπας γλυκοζη
  • 4 σταγονες λεμονι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • Λιωνουμε το βουτυρο και το ανακατευουμε με το κανταϊφι,προσπαθωντας να το ξεκολλησουμε,για να γινει πιο αφρατο.
  • Σε ενα μεγαλο ταψι απλωνουμε το μισο κανταϊφι σε ολη την επιφανεια. Προθερμενουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους και ψηνουμε το κανταϊφι για 10 λεπτα σκεπασμενο με αλουμινοχαρτο,και το αφηνουμε να κρυωση.Με ενα πιρουνι ανακατευουμε το τυρι με την κρεμα γαλακτος την βανιλια και το αλειφουμε στο κανταϊφι.
  • Επειτα το σκεπαζουμε με το υπολοιπο κανταϊφι και κανουμε το ιδιο με το βουτυρο. Το ψηνουμε στους 160 βαθμους μεχρι να ροδισει.
  • το βγαζουμε απο τον φουρνο και το διατηρουμε κρυο.Οταν ειναι να το σερβιρουμε,ετοιμαζουμε το σιροπι και το περιχυνουμε καυτο.
Το σερβιρουμε η σκετο η με λιγο φυστικακι Αιγινης η με ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8927
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 08-05-2008 11:09
 
Μόλις εχτές Σπύρο τύπωσα μία άλλη συνταγή μέλους για κιουνεφέ με φιλαδέλφεια όμως και η εκδοχή σου μου αρέσει πολύ οπότε την κρατώ..Ευχαριστούμε
 
ATA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 05/05/14 )