Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Σαλάτα με αβοκάντο, πορτοκάλι, προσούτο και ρόκα
Σαλάτα με αβοκάντο, πορτοκάλι, προσούτο και ρόκα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από KATE   
Κυριακή, 18/05/08
Υλικά: (για 4 άτομα)
  • 1 αβοκάντο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 12 φέτες προσούτο
  • 1 κγ μέλι
  • 1 κγ παπαρουνόσπορο
  • 1 κγ μουστάρδα
  • 30 ml ξύδι από κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύδι και τον παπαρουνόσπορο και χτυπάμε το μείγμα με σύρμα, προσθέτοντας το ελαιόλαδο σιγά-σιγά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  • Αφαιρούμε τη φλούδα από το πορτοκάλι και την ψιλοκόβουμε (ζουλιέν). Προσέχουμε, η φλούδα του να μην έχει την άσπρη ψίχα του φρούτου.
  • Αφού βράσουμε τα ζουλιέν για λίγα λεπτά, φιλετάρουμε το πορτοκάλι.
  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Για το σερβίρισμα, τοποθετούμε στη βάση του πιάτου τα φύλλα της ρόκας, τα φιλέτα από το πορτοκάλι και τις φέτες αβοκάντο. Κάνουμε τρία λουλούδια με τις αντίστοιχες φέτες προσούτο και περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σάλτσα. Τέλος, γαρνίρουμε με τα ζουλιέν πορτοκάλι.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9083
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 20/05/08 )