Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κρέμες arrow Ρυζόγαλο Νο.03 (φουρνιστό σμυρναίϊκο)
Ρυζόγαλο Νο.03 (φουρνιστό σμυρναίϊκο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Δευτέρα, 19/05/08

dscn0618_400

Υλικά
  • 2 λίτρα γάλα
  • 8 κουταλιές σούπας ρύζι
  • 6 κουταλιές σούπας νισιστέ
  • ½ κουταλιά σούπας κοπανισμένη μαστίχα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 μασουράκι βανίλια
Εκτέλεση
  • Βράζουμε το ρύζι με δύο ποτήρια νερό μέχρι να χυλώσει
  • Λειώνουμε το νισιστέ σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό
  • Κοπανάμε τη μαστίχα στο γουδί με λίγη ζάχαρη και την κρατάμε στην άκρη
  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά ,προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το χυλωμένο ρύζι και το νισιστέ στο γάλα
  • Προσθέτουμε τη μαστίχα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι να πήξει αρκετά αλλά χωρίς να κολλήσει.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε 6 ή 8 μικρά ατομικά πήλινα δοχεία και τα τοποθετούμε σε μπεν μαρί.
  • Ψήνουμε το ρυζόγαλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να καεί η κρούστα του.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 20915
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 20-05-2008 18:56
 
Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου xanthibax, έβλεπα έξω σε μαγαζιά ρυζόγαλο φούρνου και πάντα αναρωτιόμουν πως γίνεται, μου έλυσες την απορία θα δοκιμαστεί άμεσα . 
Να σαι καλα :)
 
xrysa
2. 30-04-2010 17:06
 
To νισεστέ μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κοινό αλεύρι ΓΟΧ? Κι αν ναι, πώς προσαρμόζουμε την ποσότητα? :roll
 
Ranja
3. 30-04-2010 18:29
 
Ράνια δεν μπορείς γλυκιά μου να βάλεις αλεύρι μπορείς όμως να βάλεις κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου κάπως έτσι θα το βρείς.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )