Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτσα Νο.04 (χωριάτικη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Mary   
Πέμπτη, 22/05/08
100_0574_400

Το ιδιαίτερο σε αυτή την πίτσα είναι το ζυμάρι της. Το διάβασα στον Γαστρονόμο του Μαίου και είπα να το δοκιμάσω. Έγινε εξαιρετικό, γι αυτό είπα να βάλω τη συνταγή για όσους δεν έχουν το περιοδικό

Υλικά (για 3 πίτσες των 8 κομματιών)

για τη ζύμη

  • 400 γρ. σκληρό (δυνατό) αλεύρι
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά (9 γρ.)
  • 300 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
100_0558_400

για τη γέμιση

  • 1 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας (εγώ έβαλα πουμαρό)
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες σε κύβους
  • 2 μεγάλα κολοκύθια σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές σε ροδέλες
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 2 ντομάτες σε φέτες
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φετάκια
  • 200 γρ. φέτα
  • ελάχιστο ρεγκάτο τριμμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • βασιλικό ξερό τριμμένο
100_0560_400
Εκτέλεση
Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό και αφήστε το μίγμα για 15 λεπτά.

Σε μια λεκάνη ανακατέψτε τα αλεύρια με το αλάτι. Κάντε μια λακούβα στη μέση και αρχίστε να ρίχνετε το μίγμα της μαγιάς.
100_0566_400
Αρχίστε να ζυμώνετε και προσθέστε το ελαιόλαδο. Μόλις δείτε ότι το ζυμάρι είναι έτοιμο (θα κολλάει λίγο στα χέρια αλλά μη ρίξετε άλλο αλεύρι) βάλτε το σε λαδομένη λεκάνη και αφήστε το για 30 λεπτά να φουσκώσει.

Ετοιμάστε τη γέμιση. Σε ένα τηγανάκι ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές.
100_0564_400
Αλείψτε 3 ταψάκια πίτσας με λίγο λάδι. Κόψτε το φουσκωμένο ζυμάρι σε τρία κομμάτια και απλώστε τα στα ταψάκια με τα δάχτυλα. Αφήστε τα για 15 λεπτά να φουσκώσουν λίγο και μετά μοιράστε τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίστε με βασιλικό και βάλτε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα τυριά. Ραντίστε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Ψήστε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς με αέρα. Μόλις περάσει το 10λεπτο προσθέστε τη φέτα κομμένη σε κύβους και ελάχιστο ρεγκάτο. Ξαναβάλτε τις πίτσες για ψήσιμο άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ελάχιστο χρώμα.
100_0568_400

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 18225
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 23-05-2008 12:53
 
Αμαν τι βλέπουν τα ματια μου!! Τι να πω βρε Μαίρη με ξελίγωσες!
 
vago
2. 23-05-2008 13:03
 
Απλά υπέροχη!!!!! 
Θα τη φτιάξω κι εγώ
 
EYH2
3. 26-05-2008 10:31
 
mary και εγώ απο τον γαστρονομο την βρήκα.Αφησα όμως το συγκεκριμενο ζυμάρι 24 ώρες για να φουσκώσει καιεγινε πολύ νόστιμο. 
Με την ζύμη αυτή έκανα και ψωμάκια έγιναν και αυτά νοστιμα.
 
smp
4. 26-05-2008 11:18
 
Αυτές είναι πίτσες!!! :zzz :zzz :) 8) Έτσι, έτσι! :)
 
Pan
5. 01-06-2008 00:30
 
ε κ π λ η κ τ ι κ ή ζύμη! Την έφτιαξα στο 1/3 της δόσης (με ένα τσακ παραπάνω ολικής) και έκοψα με ένα ποτήρι μικρά στρογγυλά πιτσάκια. Έβαλα ντομάτα, ανθότυρο, ελιά, πιπεριά και λίγο κίτρινο τυρί. Excellent, ευχαριστώ!
 
Ranja

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/01/10 )