Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι με χορταρικά αυγολέμονο
Κατσικάκι με χορταρικά αυγολέμονο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από zoi   
Πέμπτη, 29/05/08

Πολύ νόστιμο φαγάκι που θυμίζει λίγο αρνάκι φρικασέ συνταγή που έχω σώσει παλαιότερα. Κρίμα που δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω.

Υλικά:
  • 1 μπούτι από κατσικάκι και λίγα πλευρά μαζί προαιρετικά
  • Ελαιόλαδο
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 300-400gr σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Ζωμό από λαχανικά προαιρετικά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 αυγά
  • Χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση:

Βάζουμε στη χύτρα με λίγο ελαιόλαδο, νερό, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό λαχανικών το κατσικάκι και το βράζουμε για καμιά ώρα. Βγάζουμε το κατσικάκι από τη χύτρα και σουρώνουμε το ζουμί για να αποφύγουμε τα κοκαλάκια. Ρίχνουμε πάλι το ζουμί στη χύτρα και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας, αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και βράζουμε με κλειστή τη χύτρα για 10-15 περίπου λεπτά. Εν τω μεταξύ ξεκοκαλίζουμε το κρέας και μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά ρίχνουμε το κρέας μέσα και αφήνουμε να πάρει μία ακόμη βράση. Χτυπάμε στο μούλτι τον χυμό λεμονιού με τα αυγά και ενώνουμε το μίγμα με λίγο ζωμό που έχουμε ήδη βγάλει από το φαγητό μας έτσι ώστε να είναι χλιαρός και να μην μας κόψει το αυγό. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο φαγητό μας ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για να ψηθεί λιγάκι και το αυγό.

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8170
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/06/10 )