Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πασχαλινά Καλλιτσούνια (λυχναράκια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από ELENIKT   
Σάββατο, 31/05/08
Τα καλλιτσούνια είναι κρητικό πασχαλινό έδεσμα αλλά μπορείτε να το βρείτε όλο το χρόνο στα ζαχαροπλαστεία και τους φούρνους. Σε κάθε πόλη της Κρήτης φτιάχνεται διαφορετικά εγώ σας παραθέτω πως τα φτιάχνουμε στο Ηράκλειο.
Υλικά:

Για το Φύλλο

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ραφινέ
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν διαλυμένο σε λίγο χυμό λεμονιού.
  • Αλεύρι μαλακό, όσο σηκώσει για να γίνει μαλακή η ζύμη.

Για τη γέμιση:

  • 1 1/5 κιλό μυζήθρα
  • 2 αυγά
  • 10 κ.σ. ζάχαρη
  • Κανέλα και δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη μια ώρα περίπου.
Κατόπιν ανοίγουμε στρογγυλά μικρά φύλλα και τα γεμίζουμε με το μίγμα της μυζήθρας και σχηματίζουμε λυχναράκια (δηλαδή τσιμπάμε τη ζύμη γύρω γύρω. Αλείφουμε το άνοιγμα με αυγό και πασπαλίζουμε με κανέλα .

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6389
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 01-06-2008 15:26
 
Έτσι λοιπόν γίνοται αυτά τα κρητικά Καλλιτσούνια. μμμμμ 
Νάσαι καλά Ελένη.
 
sgr
2. 01-06-2008 17:13
 
sgr, Δοκίμασε να τα φτιάξεις γίνονται πολύ εύκολα και η γεύση τους είναι τέλεια
 
ELENIKT

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 24/10/15 )