Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κολοκυθόπιτα Νο.04 (με τραχανά) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Σάββατο, 31/05/08
__400_11
Υλικά
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μεγάλα ή 1 κιλό σάρκα από μεγάλη κολοκύθα
  • ½ φλιτζάνι τραχανά
  • 3-4 αυγά
  • ¼ τυρί φέτα
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λάδι και λίγο βούτυρο για το άλλειμα του ταψιού
Εκτέλεση
  • Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια και αλατίζουμε .
  • Αφήνουμε λίγη ώρα σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά του κολοκυθιού.
  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κολοκύθι τον τραχανά , τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τη φέτα τριμμένη σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
  • Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
_1_400_03
  • Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Προσοχή δεν πρέπει να είναι πολύ παχιά η στρώση.
  • Περιχύνουμε με λίγο λάδι την πίτα
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά
_3_400_02

Σημείωση:

Αυτή η πίτα γίνεται ωραία σε χαλκωματένιο ταψί κατά την άποψη της μητέρας μου γιατί έτσι κάνει καλή κρούστα από κάτω και βέβαια ψημένη στη γάστρα

(Και μια φωτογραφία για αυτούς που δε γνωρίζουν τη γάστρα )

Καλή επιτυχία !!

img_5057_400_01


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 21804
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 01-06-2008 11:49
 
Εχω διαβάσει σε πολλές πίτες την προσθήκη του τραχανά αλλά δεν έχω δοκιμάσει να κάνω ποτέ, η συνταγή σου όμως με ξεσήκωσε γιατί είναι απλή, θα δοκιμαστεί σύντομα.Να σαι καλά για την συνταγή Ξανθή :)
 
xrysa
2. 01-06-2008 12:59
 
Σ' ευχαριστώ Χρύσα,είναι όντως εύκολη . 
Εγώ σήμερα τη φτιάχνω με τα κολοκυθάκια που άδειασα για να κάνω κολοκυθάκια γεμιστά.Δεν πετάω ποτέ το εσωτερικό τους και άλλοτε το κάνω κολοκυθοκεφτέδες.
 
xanthibax
3. 02-06-2008 11:48
 
Εύγε Ξανθή! :)  
 
Άλλη μια εκδοχή για πίτα με τραχανά. Η γιαγιά μου έφτιαχνε τραχανόπιτα (με κιμά). Τώρα έχω ακόμη μία συνταγή με τραχανά, και δη πολύ νόστιμη όπως καταλαβαίνω από τα συστατικά της! Συνάμα εύκολη! Ευχαριστούμε! :) :zzz
 
Pan
4. 02-06-2008 15:14
 
Pan σε ευχαριστώ. Μήπως μπορείς να γράψεις αυτή την τραχανόπιτα με τον κιμά
 
xanthibax
5. 12-12-2008 14:25
 
Ξανθή βοήθεια! Ενώ η γλυκειά μου έγινε τέλεια τούτη δώ ήταν μια αποτυχία! Εβαλα ακριβώς τα υλικά που λες αλλά σαν να κόλλησε στο ταψί δηλαδή πήρα κάτι όπως το καζάν ντιπί (απο κάτω ψιλοκαμμένο). Μήπως θέλει το κόλπο να βάλεις το βούτυρο και να το κάψεις πριν βάλεις το μίγμα; Μήπως δεν θέλει να είναι και πάρα πολύ λεπτή; 
και τέλος, είχα φάει μια πίτα με τα υλικά που αναφέρεις εδώ αλλά είχε και φύλλο πάνω-κάτω. Γίνεται τούτη εδώ έτσι; Να το τολμήσω;
 
Aithra
6. 12-12-2008 14:27
 
Το ευχαριστώ το ξέχασα η...να μη το πώ! 
 
Ευχαριστώ Ξανθή!
 
Aithra
7. 12-12-2008 14:49
 
Aithra, αυτό που σου συνέβη έχει συμβεί και σε μένα μια φορά. Προσπάθησε να το βάλεις σε ταψί τύπου Τεφαλ και να είναι αλειμμένο με βούτυρο όχι λιωμένο αλλά ας πούμε βιτάμ όπως είναι και να είναι αρκετό Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να είναι παραπάνω από3 εκετοστά. 
Το άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην είναι στο δυνατό ο φούρνος κι όχι πολύ χαμηλά το ταψί στην κουζίνα κάπου στη μέση.  
Εύχομαι την επόμενη φορά να σου πετύχει καλύτερα
 
xanthibax
8. 12-12-2008 19:40
 
Ωραία πιτούλα! Και τη γάστρα εγώ προσωπικά δεν την είχα ξαναδεί.
 
Ranja
9. 15-12-2008 14:35
 
Τώρα εξηγείται! Τα λάθη μου ήταν ακριβώς αυτά που είπες. Το βούτυρο ήταν τελικά λίγο, το ύψος ούτε 2 εκατοστά και την έβαλα χαμηλά σε δυνατό φούρνο για να πιάσει (έτσι πίστευα!). Θα ξαναδοκιμάσω. Ευχαριστώ Ξανθή!
 
Aithra

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 07/04/10 )