Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από ELENIKT   
Δευτέρα, 02/06/08
Ο Αλέξανδρος Γιώτης μας προτείνει μια θαυμάσια σάλτσα τομάτας, την οποία μπορούμε να την συντηρήσουμε για αρκετούς μήνες σε μπουκάλια ή βάζα αποστειρωμένα, και να την χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε. Σας την παραθέτω ατόφια
Υλικά για κάθε κιλό τομάτας:
  • 1 καρότο
  • 3 κρεμμυδάκια
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό
  • 5 κόκκους πιπέρι
  • 1/2 φύλλο δάφνης
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κτγ κιτρινόριζα (κουρκουμάς)
  • 1 πρέζα καγιέν ή τσούσκα αν θέλετε
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
Διαδικασία:

Τρίβουμε τις τομάτες σε χονδρό τρίφτη. Καθαρίζουμε τα άλλα λαχανικά, τα χονδροκόβουμε και τα τσιγαρίζουμε λίγο σε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό και βράζουμε σε μάλλον χαμηλή φωτιά έως ότου μείνει το μισό υγρό. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. Σ' αυτό το στάδιο, προσωπικώς, χρησιμοποιώ ωραία μπουκάλια του κρασιού που αποστειρώνω με βραστό νερό και, αφού τα στεγνώσω, τα γεμίζω σάλτσα, δένω με σύρμα το φελλό και τα ξαναποστειρώνω βράζοντάς τα για 20΄ σε κατσαρόλα με νερό ως τα 2/3 του μπουκαλιού. Προσοχή: μην τα γεμίσετε μέχρι πάνω! Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό. Έτσι η σάλτσα κρατάει πολλούς μήνες.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10727
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 03-06-2008 08:40
 
Τι εξαιρετική συνταγή! Μυρωδάτη, εύκολη και χρησιμότατη. Ευχαριστώ
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 28/09/10 )