Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Πατάτες γεμιστές Νο.01 (ψητές – Pοtato Skins)
Πατάτες γεμιστές Νο.01 (ψητές – Pοtato Skins) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Sfakianos   
Δευτέρα, 02/06/08
Υλικά
  • 6 πατάτες, μεσαίου μεγέθους, (ψητές)
  • λειωμένο βούτυρο, (ή ελαιόλαδο)
  • αλάτιπι
  • πέρι
  • sour cream

Γέμιση Νο.1

  • κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 φέτες μπέϊκον
  • τυρί ceddar

Γέμιση Νο.2

  • Τυρί παρμεζάνα
  • Τυρί μοτσαρέλλα
  • Λιαστές ντομάτες
  • Φρέσκο κρεμμύδι, σε φετάκια
  • sour cream
  • φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για την sour cream

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κούπας, (4 κ.σ.) ξυνόγαλο
  • 1/2 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
Διαδικασία
  • πλύνετε τις πατάτες με νερό, τρίψτε τις με βούρτσα (ή με το χονδρό πράσινο σφουγγαράκι), να καθαρίσουν εξωτερικώς.
  • προθερμαίνουμε το φούρνο, τρυπήστε τις πατάτες μερικές φορές με ένα πιρούνι και βάλτε τις σε σχάρα να ψηθούν στους 200 – 220O C για 45-50 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν. αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν λίγο, τόσο όσο να μπορούμε να τις πιάσουμε με το χέρι.
  • Κόβουμε τις πατάτες, κατά μήκος, σε δύο μισά και αφαιρούμε την «ψίχα» με ένα κουτάλι, αφήνοντας περίπου 5 χιλιοστά «ψαχνό» και την φυλάμε στο ψυγείο και κατοπινή χρήση. βουτυρώνουμε και την εξωτερική μεριά της πατάτας, (την φλούδα), και την εσωτερική μεριά, (της ψίχας), με λειωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι κόκκινο (cayenne).
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο, (γκρίλ) και όταν έχει πιάσει τη θερμοκρασία του 180 - 220O C, τοποθετούμε σε σχάρα τις πατάτες με το κούφιο μέρος στη σχάρα και τη φλούδα προς τα πάνω, (κοντά στο γρίλ) και τις ψήνουμε γύρω στα 5 λεπτά. Γυρίζουμε τις πατάτες τούμπα με τη ράχη στη σχάρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά περίπου. (Στο μεταξύ έχουμε τηγανίσει το μπέϊκον με το κρεμμύδι και το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια)

Γέμιση Νο. 1

  • Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, τις πιπερώνομε με φρεσκοκομμένο πιπέρι, και τις βάζουμε να ψηθούν πάλι γύρω στα 2 λεπτά, ή μέχρι το τυρί.
  • Τις βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα το μπέϊκον ανακατεμένο με το κρεμμύδι, και από μια κουταλιά sour cream στην κάθε πατάτα και τις σερβίρουμε ζεστές, (αν θέλουμε προσθέτουμε και ψιλοκομμένες ροδελίτσες μαύρης ελιάς).

Γέμιση Νο.2

  • Σε ένα μπόλ, λιώνουμε την ψίχα από τις πατάτες που αφαιρέσαμε και την κάνουμε πουρέ. Αναμειγνύουμε την παρμεζάνα και το μοτσαρέλλα με τον πουρέ και γεμίζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, την sour cream, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό

Sour Cream

  • Βάλε σε ένα, μεσαίου μεγέθους, κατσαρόλι την κρέμα γάλακτος και το ξινόγαλο και χτύπησέ τα ελαφρά με το σύρμα.
  • Βάλε το κατσαρόλι σε χαμηλή φωτιά, ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά, ή μέχρι να δέσουν καλά τα δύο υλικά.Κατέβασε το κατσαρόλι από τη φωτιά, πρόσθεσε το γιαούρτι και χτύπησε πάλι το μείγμα με το σύρμα μέχρι να δέσουν καλά όλα μαζί.
  • Μετάφερε το μείγμα, σε ένα αναλόγου μεγέθους μπολ, και βάλτο στο ψυγείο για μια ώρα, ή όσο χρειαστεί, μέχρι να πήξει και να γίνει μια πολύ παχιά κρέμα.

Σημείωση:

  • Στο ψυγείο σκεπασμένη με ζελατίνα, κρατάει 5 μέρες.
  • Με τα παραπάνω υλικά θα σου βγεί 1,1/2 φλιτζάνι

Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 12932
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 03-06-2008 08:31
 
Α, έξοχο! Και οι οδηγίες για sour cream πολύ ωραίες. Τις χρειαζόμουν.Ευχαριστώ.
 
Nena
2. 04-06-2008 10:34
 
nena, σ'ευχαριστώ :) :) :)
 
Sfakianos
3. 04-06-2008 15:41
 
Ωραίες ιδέες sfakiane εγώ πάλι τις καθαρίζω όπως εσύ τις τοποθετώ σε αλουμινόχαρτο ρίχνω μείγμα από αλάτι πιπέρι,ρίγανη,πάπρικα, τις τυλίγω, τις ψήνω στο τζάκι τον χειμώνα μέσα στη στάχτη(τις σκεπάζω)ή στο φούρνο. όταν ψηθούν τις ανοίγω κατά μήκος ρίχνω το άνω μείγμα βούτυρο κ γιαούρτι στραγγιστό φιλιά ;)
 
ELENIKT

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/02/10 )