Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σφακιανά Μακαρόνια στο Φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Sfakianos   
Τρίτη, 03/06/08
Υλικά
  • Μακαρόνια Νο.3 (Βράσιμο 11-13 λεπτά)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Τριμμένο τυρί Παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • Σφακιανό σύγγλινο, κομμένο σε κυβάκια
  • Τυρί κασέρι ή Κρητική γραβιέρα, σε κυβάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τυρί Παρμεζάνα, τριμμένη,
  • Πρόβιο βούτυρο «Κερκύρας), για άλειμμα

Μείγμα «Α»

  • 10 Λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι

Μείγμα «Β»

  • Κρητικό Σύγγλυνο, ψιλοκομμένο, (στην ανάγκη σύγγλινο από τη Μάνη)
  • 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • Τυρί κασέρι ή Γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση

Παρασκευή μείγματος «Α»

  • Ανακατεύομε καλά τα παραπάνω υλικά και έχομε το μείγμα «Α»

Παρασκευή μείγματος «Β»

  • Τηγανίζουμε την κίτρινη πιπεριά, προσθέτουμε το σύγγλινο και μετά τα υπόλοιπα υλικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί και έχουμε το μείγμα «Β»

Βουτυρώνουμε ένα Πυρέξ με βούτυρο Κερκύρας, απλώνουμε μία στρώση λαδωμένα μακαρόνια και από πάνω μία στρώση από το μείγμα «Β», απλώνουμε από πάνω άλλη μία στρώση λαδωμένα μακαρόνια και πάλι από πάνω μία στρώση από το μείγμα «Β» όπου με ένα κουτάλι ή μαχαίρι στρώνουμε καλά το μείγμα «Β». Πάνω από αυτό στρώνουμε το μείγμα «Α» και σκεπάζουμε με τριμμένο τυρί.

Βάζουμε το πυρέξ με τα μακαρόνια στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να «χρυσίσει» και να γίνει κρούστα η επιφάνεια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8059
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 03-06-2008 12:33
 
πολυ ωραία συνταγή φαίνεται. 
Σύγγλινο όμως δεν ξέρω τι είναι. το βρίσκουμε εύκολα στην Αθήνα?
 
filadelphia
2. 03-06-2008 13:02
 
filadelphia, Σφακιανό σύγγλινο δεν ξέρω αν θα βρείς ακτος μαγαζιων με κερητικά προϊόντα, αλλά σύυγγλινο Μάνης θα βρείς στα μεγάλα σούπερ-μαρκετς :) :)
 
Sfakianos
3. 03-06-2008 15:07
 
ευχαριστώ πολύ
 
filadelphia
4. 03-06-2008 16:09
 
Α, εσύ πήρες φόρα να βάλεις όλα τα καλά. Ποιός τη χάρη μας! 
Η αλήθεια είναι πως ως τώρα μόνο το σύγγλινο Μάνης ξέρω κι είναι και πολύ καλό.
 
Nena
5. 03-06-2008 18:28
 
Τέλεια συνταγή!! Οταν λες Σφακιανό σύγλινο εννοείς το απάκι??
 
vago
6. 03-06-2008 18:33
 
'οχι vago, όχι το απάκι, το σύγγλινο είναι άλλο.  
Θα γράψω κάποια μέρα πως γίνεται 
φιλιά :) :) :zzz
 
Sfakianos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/06/08 )