Υλικά - 1 χταπόδι γύρω στα 800 γραμμάρια
- 750 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια
- 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ½ φλιτζάνι πολτός φρέσκιας ντομάτας
- 1 φλιτζάνι λάδι
- Λίγο αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει με ένα φλιτζάνι νερό. Όταν περάσει μισή ώρα βγάζουμε το χταπόδι σε μια πιατέλα και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Κρατάμε το ζουμί κατά μέρος. Σε χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το χταπόδι . Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζουμί που κρατήσαμε και αφήνουμενα βράσει. Όταν είναι μισοβρασμένο προσθέτουμε τα φασολάκια και αφού βράσουν λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και λίγο αλάτι ,(προσοχή το χταπόδι δεν παίρνει πολύ αλάτι). Το φαγητό θα έχει μαγειρευτεί όταν μείνει με τη σάλτσα του. Τότε πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι. (Πηγή : ΑΣΤΕΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ ημερολόγιο 2004 ΕΥΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑ) Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11106 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |