Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χοχλιοί κοκκινιστοί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από ELENIKT   
Τετάρτη, 04/06/08
Υλικά
  • 1 κιλό χοχλιοί μεγάλοι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 2 ντομάτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιέρι, δάφνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τους χοχλιούς, αφαιρώντας τις μεμβράνες που υπάρχουν στο στόμιο τους και το κέλυφος. Τους βράζουμε για 10 λεπτά.

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο προσθέτουμε τον πελτέ τρίβοντας το στον πάτο της κατσαρόλας (δεν τον διαλύουμε σε νερό),μετά το ποτηράκι του κρασιού, τις ντομάτες, τη δάφνη και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε τους χοχλιούς και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 15 λεπτά

ΣΗΜ: Το παραπάνω φαγητό μπορείτε να το συνοδεύσετε με πιλάφι,ή τηγανητές πατάτες κομμένες σε χοντρό μέγεθος (χωριάτικες), στις οποίες περιχύνετε τη σάλτα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 7622
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 05-06-2008 12:24
 
Δεν τα βάζεις να περπατήσουν πριν το μαγείρεμα? έτσι ξέρω. 
Πάντως είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα.
 
sgr
2. 05-06-2008 14:11
 
Sgr καταλαβαίνουμε ότι είναι ζωντανοί και καλοί για φάγωμα καθαρίζοντας και αφαιρώντας τις μεμβράνες από το στόμιο των χοχλιών, γιατί αν είναι ζωντανοί βγαίνουν έξω ;)
 
ELENIKT

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/06/10 )