Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μιλφέιγ Νο.05 (της Ελένης) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από ELENIKT   
Κυριακή, 08/06/08

Όταν ήμουν εργαζόμενη και δεν είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο αλλά έπρεπε να έχω πάντα στο ψυγείο μου ένα δροσερό, ανάλαφρο και "λάιτ" γλυκό σκέφθηκα να φτιάξω έτσι το μιλφέιγ. Βέβαια σε ένα τέταρτο είναι έτοιμο. Δεν μου άρεσε ποτέ στο μιλφέιγ η άνθος αραβοσίτου Γιώτης, μου χάλαγε την γεύση

Υλικά:

  • 2 Πακέτα σφολιατίνια Buoni
  • 1 Φάκελο κρέμα για μιλφέιγ
  • 1 Φάκελο σαντιγί garni
  • Γάλα και κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση

Κόβουμε τα σφολιατίνια κάθετα και τα ανοίγουμε , τα μουσκεύουμε σε χλιαρό γάλα. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ .

Παρασκευάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου εάν θέλουμε να γίνει πιο πλούσια η κρέμα βάζουμε ίσα μέρη γάλα με κρέμα γάλακτος (εγώ έτσι τη φτιάχνω) Την απλώνουμε πάνω στα σφολιατάκια. Στρώνουμε άλλη μια στρώση μισά σφολιατάκια πάνω στην κρέμα και ετοιμάζουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες με την διαφορά ότι βάζουμε μισό φλιτζάνι γάλα και μισό κρέμα γάλακτος την στρώνουμε πάνω στα σφολιατάκια .

Τέλος θρυμματίζουμε σφολιατάκια και τα ραντίζουμε πάνω στην σαντιγί.

Το βάζουμε στο ψυγείο και το κόβουμε όταν θα έχει πήξει.

Απολαύστε το !!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 16623
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 08-06-2008 17:06
 
πολυ ωραια κι ευκολη συνταγη :upset :upset :upset :upset
 
giota
2. 09-06-2008 12:52
 
γεια σας, :grin  
επειδη ειμαι απο Κυπρο και τετια σφολιατινια δεν βρηκα, αν εχω μεγαλη σφολιατα και την κοψω σεκομματια ειναι ενταξη? ειναι τα ιδια? :eek οταν λες ετοιμο φακελο για κρεμα μιλφειγ ξερεις μαρκα για να ροτισω σε σουπερμαρκετ ?  
:grin
 
helen38
3. 09-06-2008 15:32
 
Ηelen38 θα βρείς σίγουρα στα Σ/Μ τα σφολιατίνια αλλά κ η σφολιάτα κάνει 
κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ και γράφει πάνω στο φάκελο Μιλφέιγ. Αν δεν βρείς πάρε να γράφει "με γεύση βανίλιας" :roll
 
ELENIKT

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22/05/10 )