Φαγητό που το ετοίμασα χωρίς να το πολυσκεφτώ. Απλά έτυχε και πέτυχε. Σχεδίαζα να κάνω κάτι με φιλέτο κοτόπουλο αλλά ξεπάγωσα λάθος κρέας. Μια χαρά όμως έγινε.
Υλικά - 3 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
- 2 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 πακέτο κριθαράκι
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
- 1/2 κ.γ. κάρυ
- 1/2 κ.γ. σουμάκ
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
| | Εκτέλεση Κόβουμε τις μπριζόλες σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την μπριζόλα να σωταριστεί ελαφρά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με τη σόγια και προσθέτουμε τα καρυκεύματα. |
| Ρίχνουμε την ντομάτα και 1 ποτήρι νερό (καλύτερα θα ήταν αν είχα ζωμό) και αφήνουμε το κρέας να βράσει. Μόλις δοκιμάσουμε και δούμε ότι τσιμπιέται, προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι νερό ή ζωμό και ρίχνουμε το κριθαράκι. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά (ίσως χρειαστεί και λίγο ακόμα νεράκι). Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το κριθαράκι να φουσκώσει. Καλή σας όρεξη! |
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 36986 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |