Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτοπιτάκια με πράσο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 16/06/08
100_0706_400

Το πράσο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στην κοτόπιτα αυτή. Το γλυκίζει χωρίς να χάνεται η γεύση του κοτόπουλου.

Υλικά
  • 2 στήθη κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 4 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 φλυτζάνια γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
  • αλάτι, πιπέρι
100_0695_400
Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο σε σκέτο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνουμε το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σωτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά για να μη σβωλιάσει.
100_0696_400
100_0699_400
100_0701_400 100_0702_400
Μόλις πήξει η κρέμα προσθέτουμε το κοτόπουλο, την παρμεζάνα, τα αυγά χτυπημένα, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε στα 3. Αλείφουμε το κάθε φύλλο με λίγο βούτυρο και βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά γέμιση. Τυλίγουμε σε τρίγωνα.
Αλείφουμε το κάθε τρίγωνο με λίγο βούτυρο και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Γίνονται περίπου 30-35 κομμάτια.
100_0704_400

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 21863
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 17-06-2008 08:25
 
Τι ωραία πιτάκια είναι αυτά!!!! :upset  
Μπράβο!
 
vago
2. 17-06-2008 13:29
 
Tέλεια!! 
Θα τα κανω στο πάρτυ και αυτα!
 
al1975
3. 17-06-2008 13:58
 
Εξαιρετική η ιδέα του πράσου!! 
Μπράβο Mary
 
xanthibax
4. 17-06-2008 21:24
 
Να πάρω ένα? Τι κριμα που δεν τρώνε στο πράσο οι άλλοι στο σπίτι. Πολύ τα ζήλεψα Μαίρη. Μπράβο σου. Καλοφάγωτα.
 
rena
5. 06-04-2009 14:09
 
Τέλεια τα πιτάκια, Μαίρη! Πεντανόστιμα! Μπορούν να διατηρηθούν κι αυτά στην κατάψυξη, για στοκ, όπως και τα τυροπιτάκια με κρέμα;
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )