Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Βερίκοκο γλυκο του κουταλιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 22/06/08
Ευρετήριο άρθρου
Βερίκοκο γλυκο του κουταλιού
Σελίδα 2

Υλικά

  • 1 κιλό βερίκοκα μετρίου μεγέθους (ποικιλίας μπεμπέκου) αγουρωπά
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Ασβεστόνερο. (2 κουταλιές ασβέστη σε 2 κιλά νερό)

img_6072_400

Διαδικασία
  • Πλένουμε τα βερίκοκα καλά και αφαιρούμε το κουκούτσι .Αυτό μπορεί να γίνει με ένα μεγάλο καρφί ή ένα λεπτό μαχαιράκι ή το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες. Σπρώχνουμε το κουκούτσι από τη μεριά του κοτσανιού προσεκτικά χωρίς να τραυματίζουμε το φρούτο (είναι εύκολο).
  • Ξεφλουδίζουμε τα βερίκοκα με λεπτό μαχαιράκι ή το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες.

Βλέπετε πως γίνεται στο παρακάτω βίντεο.

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το ασβεστόνερο και τοποθετούμε μέσα τα βερίκοκα και τα αφήνουμε για μια ώρα, ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα την ωρίμανση των φρούτων.
  • Ξεπλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ή με μια πετσέτα.
  • Αν θέλετε βάλτε στη θέση του κουκουτσιού ένα ελαφρά καβουρντισμένο αμύγδαλο.
  • Βράζουμε για 10 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα βερίκοκα.
  • Αφήνουμε για μια νύχτα. Τα βερίκοκα θα βγάλουν όλο το ζουμί τους .
  • Την επομένη δένουμε το σιρόπι και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.

«Προσοχή τα βερίκοκα δεν πρέπει να βράσουν πολύ κι αυτό εξαρτάται από την ωριμότητα τους .Αν είναι πολύ αγουρωπά θέλουν πιο πολύ βράσιμο .Διαφορετικά πρέπει να τα βγάλουμε από την κατσαρόλα κατά τη διάρκεια του δεσίματος του σιροπιού και να τα προσθέσουμε στο τέλος όπως στο γλυκό κεράσι.»

Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 51212
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
16. 14-07-2008 16:36
 
Κορίτσια μου, εγώ έχω πάρει ένα εργαλείο για καθάρισμα φλούδας το οποίο είναι ανοξείδωτο,ακόμη και το χερούλι του απο τα καταστήματα cook shop. Και μόλις φέτος ανακάλυψα ότι στο πλάϊ του έχει και ένα μικρό εξάρτημα για να βγάζεις τα κουκούτσια, ακόμη και απο τα βύσσινα!!!! 
Είναι μάρκας WMF..Τέλειο! :? :? :?
 
YANNA
17. 14-07-2008 19:14
 
Ευχαριστούμε Γιάννα , εγώ θα το ψάξω αν κι έχω άλλα τρία διαφορετικά.
 
xanthibax
18. 16-07-2008 09:48
 
Ευχαριστούμε Γιάννα, θα πάω μια βόλτα απο εκεί, πιστεύω να έχει στο cook shop του Πειραιά.
 
mb04
19. 04-07-2009 08:15
 
Αχ, XANTHIBAX, έγιναν τέλεια!!!! 
Είχα βερύκοκα από το χωριό, (τα μαζέψαμε με τα χεράκια μας με τον άντρα μου από την βερυκοκιά...), και επειδή ήταν αράντιστα, έπρεπε να τα ανοίξω για να είμαι σίγουρη ότι ήταν καλά. Έτσι, δεν τα έβαλα ολόκληρα. Δεν τα ξεφλούδισα, δεν τους έβαλα ασβεστόνερο, (μέχρι να βρω τον ασβέστη, θα έχανα τα φρούτα), και πάλι βγήκαν υπέροχα... Μπράβο! Τέλεια συνταγή! :zzz
 
rebekka
20. 04-07-2009 12:47
 
rebekka χαίρομαι που είχες επιτυχία στο γλυκό σου!! 
Μικρές τροποποιήσεις πάντα μπορούμε να κάνουμε,αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η ποιότητα των φρούτων για το συγκεκριμένο γλυκό. 
Εγώ βρίσκομαι στην τέταρτη κατσαρόλα για φέτος!! 
Σε ευχαριστώ πολύ
 
xanthibax
21. 01-07-2010 22:25
 
κατι δεν μου τεριαζι καλα για βοϊθηστε με λιγο. λεει > 
# 1 φλιτζάνι νερό 
# 1 κιλό ζάχαρη 
και να χορεσω εκει μεσα.... 1 κιλο βερικοκα ?
 
bababrilios
22. 01-07-2010 22:59
 
Για να βοηθήσω αυτά τα υλικά είναι για το σιρόπι που θα φτιάξεις μετά. Τα βερύκοκα θα τα βάλεις απο ότι λέει η συνταγή σε ασβεστόνερο (σε κάθε 2 λίτρα νερό θα προσθέσεις 2 κουταλιές ασβέστη)
 
mariaZ
23. 01-07-2010 23:08
 
bababrilos αυτές οι αναλογίες είναι για το σιρόπι όπως σου είπε και η Μαρία. Και φτάνει και περισσεύει για ένα κιλό βερίκοκα. 
Σήμερα εγώ έφτιαξα 5 κιλά και με αυτές τις αναλογίες έγινε.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/07/11 )