Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαρμελάδα δαμάσκηνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τρίτη, 05/08/08
img_8793_400

Μια επίσκεψη στο χωριό για δουλειές μας έδωσε την ευκαιρία να μαζέψουμε δαμάσκηνα πολλά δαμάσκηνα και να το αποτέλεσμα μια ωραία μαρμελάδα.

Υλικά

  • Δαμάσκηνα καλά γινωμένα
  • Ζάχαρη
  • Χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Υπάρχουν δύο τρόποι να φτιάξετε μαρμελάδα από δαμάσκηνα ως προς την πολτοποίηση των φρούτων.

  1. Πλένετε πολύ καλά τα φρούτα και τα βάζετε με πολύ λίγο νερό σε κατσαρόλα τα βράζετε πολύ λίγο για να μαλακώσουν και τα περνάτε από το σουρωτήρι (όταν κρυώσουν ) όπως θα περνάγατε τις ντομάτες .Η μαρμελάδα σας θα έχει σκούρο χρώμα από το χρώμα της φλούδας των φρούτων.
ή
  1. Πλένετε πολύ καλά τα φρούτα και τα βουτάτε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε νερό που βράζει. Αφαιρείτε τη φλούδα τους και το κουκούτσι τους.

Όποια διαδικασία κι αν ακολουθήσετε μετά μετράτε πόσα ποτήρια είναι το μείγμα των φρούτων και προσθέτετε τόση ζάχαρη όση και το μείγμα .

Βράζετε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει και προσθέτετε χυμό λεμονιού (ένα λεμόνι ανά κιλό φρούτων).

Τοποθετείτε σε αποστειρωμένα βάζα .

Εγώ προτιμώ τη δεύτερη διαδικασία γιατί έτσι έχω κομμάτια φρούτου στη μαρμελάδα αρκεί να έχω καλά γινωμένα και μεγάλα δαμάσκηνα.

Όποιο τρόπο κι αν ακολουθήσετε καλή σας επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 14872
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 05-08-2008 23:50
 
Αχ Ξανθή μου πιό πολύ απο τις συνταγές των γλυκών σου που μάς δίνεις,που είναι εκπληκτικές, με συγκινούν οι όμορφες ετικέτες και το στόλισμα των βάζων σου!! 
Να είσαι πάντα καλά γι\' αυτά που απλόχερα μας χαρίζεις :) :)
 
YANNA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/08/08 )