Υλικά
- 2,5 κιλά κάστανα
- 1 φλ. του καφέ γάλα
- 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 2-3 κ.σ. βούτυρο
- φουντούκια χοντροκομμένα
Για την κρέμα :
- 1 βιτάμ,
- 1 φλ. άχνη,
- 4 κρόκους,
- λίγο κονιάκ,
- 4-5 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Βγάζουμε την έξω φλούδα απ' τα κάστανα και τα βράζουμε λίγο σε νερό. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα και τα ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε την ψύχα σε μια κατσαρόλα με 1 φλ. γάλα, 1 φλ. νερό, 1 1/2 κ.σ άχνη και 2-3 κ.σ. βούτυρο και αφήνουμε να ψηθούν καλά. Τα σουρώνουμε και τα περνάμε από τον μύλο να γίνει ένας πουρές. Απλώνουμε τον πουρέ σε βρεγμένη πετσέτα να κρυώσει. Κάνουμε την κρέμα χτυπώντας το βιτάμ με 1φλ. άχνη, προσθέτουμε σταδιακά τους 4 κρόκους, το κονιάκ και το κακάο. Απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας πάνω στον πουρέ, ρίχνουμε φουντούκια και τυλίγουμε ρολό βοηθώντας με την πετσέτα. Σκεπάζω το ρολό με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρω με φουντούκια.
Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει καλά. Από τις καλύτερες της μητέρας μου. Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 18079 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |