Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Μελιτζάνες παπουτσάκια Νο.03 (με κοτόπουλο)
Μελιτζάνες παπουτσάκια Νο.03 (με κοτόπουλο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τετάρτη, 24/09/08
Ευρετήριο άρθρου
Μελιτζάνες παπουτσάκια Νο.03 (με κοτόπουλο)
Σελίδα 2
img_8843_400

Αυτό το φαγητό το φάγαμε στην Αντίπαρο στην ταβέρνα του Ανάργυρου.

Είπα κι εγώ σήμερα να πειραματιστώ και το έφτιαξα.

Υλικά
  • Μελιτζάνες φλάσκες
  • Στήθος κοτόπουλου
  • Λάδι
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Ασπρο κρασί
  • Τυριά Regato Gouda (τριμμένα)
Διαδικασία
Πλένω τις μελιτζάνες και αφαιρώ μερικές λωρίδες από τη φλούδα τους.
Τις κόβω στη μέση και τις βάζω σε αλατόνερο για μια ώρα
Στραγγίζω τις μελιτζάνες από τα νερά τους τις σκουπίζω τις περνάω με λίγο λάδι και τις ψήνω στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν γυρίζοντας κι από τις δύο πλευρές.
Αφαιρώ λίγο από το εσωτερικό της μελιτζάνας κι έτσι έχω σκαφάκια έτοιμα για γέμισμα

img_8837_120_01

Κόβω το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές . Σοτάρω το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτω το κοτόπουλο σοτάροντας ελαφρά .Σβήνω με λίγο άσπρο κρασί και του προσθέτω λίγο νερό κι αφήνω να βράσει και να μείνει με τη σάλτσα του.
Προσθέτω αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Αραδιάζω τις μελιτζάνες σε λαδωμένο ταψί ,τις γεμίζω με το κοτόπουλο και προσθέτω το Regato.

img_8838_120

Ψήνω τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 15 λεπτά.
Προσθέτω και τη Gouda πάνω στις μελιτζάνες και ψήνω ακόμη 15 λεπτά.
Επειδή όπως είπα δεν το είχα ξαναμαγειρέψει τα συμπεράσματα βγαίνουν εκ του πειράματος και τη γνώμη του δοκιμαστή που το είχε φάει στην Αντίπαρο.
Βγάλτε αρκετές λουρίδες φλούδας από τις μελιτζάνες και μην αφαιρείτε όλη τη σάρκα τους .

img_8840_120

Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και με μια πηχτή μπεσαμέλ αντί των τυριών.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 22513
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
16. 21-03-2010 19:06
 
xanthi mou polu wraio egine...k tin deuteri mera pou xanafagame afou mas perisepse to vrikame akoma pio nostimo...se osous to eipa aresan tin idea k tha to dokimasoun..s'euxaristw gia tin idea pou mou edwses... :) :zzz 8)
 
sofy
17. 21-03-2010 20:45
 
Sofy πολύ χαίρομαι που έμεινες ευχαριστημένη από τη συνταγή μου και σε ευχαριστώ που την πρότεινες κι αλλού!!
 
xanthibax
18. 22-03-2010 06:54
 
Ξανθή μου τι φανταστική συνταγή είναι αυτή? Δεν την είχα πάρει μυρωδιά :upset Πάει για εκτέλεση
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/04/11 )