Υλικά
- 250gr ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσι)
- 2 κρόκοι αυγού
- 10gr μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 300gr ελαιόλαδο
- χυμός από μισό λεμόνι ή λίγο ξύδι
- πιπέρι
Εκτέλεση - Σε ένα blender κτυπάμε τις ελιές μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε υψηλή ταχύτητα για 4 λεπτά.
- Σουρώνουμε το μείγμα
- Με το λάδι (που θα είναι μαύρο) αυτό θα φτιάξουμε τη μαγιονέζα μας
- Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη μουστάρδα και προσθέτουμε το λάδι λίγο, λίγο
- Όταν η μαγιονέζα δέσει προσθέτουμε το λεμόνι (ή το ξύδι) και πιπέρι.
Κανονικά αλάτι δεν θα χρειαστεί επειδή οι ελιές έχουν αρκετό από μόνες τους
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7974 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |