Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθοκορφάδες (την κορυφή από το φυτό και όχι το λουλούδι)
- 1 κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες στο μούλτι
- 2 μέτριες πατάτες (προερετικά)
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- μισό φλιτζάνι λάδι
- αλάτι , πιπέρι
- ρίγανη ή δυόσμο και μαϊντανό
- φέτα (προερετικά)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα χόρτα από μεμβράνες και κρατάμε μόνο τα τρυφερά μέρη.
- Πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα που με το λάδι που έχει κάψει και το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε έως κάτσουν τα χόρτα και προσθέτουμε την ντομάτα (photo 1).
- Αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο να τσιγαριστεί λίγο η ντομάτα και βάζουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες (photo 2).
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα μυριστικά μας. Εγώ σήμερα έβαλα ρίγανη. Άλλες φορές βάζω μαϊντανό και δυόσμο. Προσθέτουμε και ένα φλιτζανάκι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Κατά διαστήματα κουνάμε κυκλικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
- Όταν τελειώσει το βράσιμο και κλείσουμε το φαγητό προσθέτουμε την φέτα και σκεπάζουμε. Το φαγητό μας είναι έτοιμο (photo 3).
Σημ:
- Το φαγητό αυτό το κάνουν στην Λακωνία (δεν ξέρω σε άλλα μέρη και το λένε και κολοκυθομαγείρεμα). Είναι από τις παλιές συνταγές στις οποίες και έχω αδυναμία.
- Η δυσκολία του είναι να βρεις τα χόρτα δεν ξέρω αν πουλάνε εδώ (στην επαρχεία πουλάνε στις λαϊκές και στα μανάβικα) και στο να τις καθαρίσεις.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 19747 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |