Κολοκύθια παπουτσάκια Νο.01 |
|
Έχει υποβληθεί από marios
|
Πέμπτη, 23/10/08 |
- 6 Χοντρά κολοκυθάκια
- 1/2 Κιλού κιμά
- 2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 Μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 Κούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 Κιλό φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 Κουταλιά κέτσαπ
- 1 Κουταλιά ντομάτα πελτέ
- Αλάτι - Πιπέρι
- 1/2 Κούπας ελαιόλαδο
- 1 Αυγό
- 1 1/2 Κούπας μπεσαμέλ σφιχτή και 2 κροκάδια
- 1/2 Κούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: - Πλύντε και χωρίστε τα κολοκυθάκια κατα μήκος στη μέση.
- Ζεματίστε τα 5' σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και αφαιρέστε με ένα κουταλάκι αρκετό απο το εσωτερικό τους, να σχηματιστεί βαθούλωμα.
- Αραδιάστε τα σ' ένα πυράντοχο σκεύος.
- Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια.
- Ρίξτε τον κιμά και σοτάρετε τον κι αυτόν ελαφρά.
- Ρίξτε την ντομάτα, την κέτσαπ, τον πελτέ, το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάστε και βράστε ώσπου να δέσει καλά η σάλτσα μας.
- Κατεβάστε απο τη φωτιά κι αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
- Χτυπήστε ελαφρά το αυγό , ρίξτε και ανακατέψτε το στον κιμά.
- Βάλτε 2-3 κουταλιές απο το μείγμα του κιμά στο άνοιγμα κάθε κολοκυθιού.
- Ανακατέψτε την μπεσαμέλ με τα κροκάδια, βάλτε την σε κορνέ και βγάλτε κορδόνι ζικ-ζακ καλύπτοντας την επιφάνεια του κολοκυθιού.
- Πασπαλίστε με κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ψήστε το φαγητό στους 180 βαθμούς περίπου 1 ωρα ώσπου να ροδίσει η μπεσαμέλ.
- Σερβίρετε τα παπουτσάκια ζεστά.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 15324 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/06/10 )
|