Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπιφτέκια γεμιστά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από vago   
Τρίτη, 28/10/08
mas_007_400_02
Υλικά
  • 1/2 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε νερό
  • 1 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • λίγη ρίγανη
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη
  • 1 κ.σ. τυρί φιλαδέλφεια
  • 1 κομμάτι γραβιέρα ή παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε λεκάνη αναμειγνύω τον κιμά, το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνω το μείγμα του κιμά πάρα πολύ καλά και αφήνω στην άκρη. Ετοιμάζω την γέμιση κόβοντας σε πολύ μικρά κομμάτια το μπέικον, την πιπεριά και το τυρί και τα βάζω σε μπωλ μαζί με το φιλαδέλφεια. Ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά. Παίρνω ενα κομμάτι από το μείγμα του κιμά και το ανοίγω να γίνει αρκετά λεπτό και βάζω στη μέση λίγη γέμιση. Παίρνω άλλο ένα κομμάτι από τον κιμά και το πλάθω και αυτό λεπτό να σκεπάσει το πρώτο. Ενώνω καλά τις άκρες πλάθοντας με τα χέρια μου ώστε να μην ανοίξουν και χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο. Συνεχίζω έτσι για όλα τα μπιφτέκια. Τα τοποθετώ σε ταψάκι, τα περιχύνω με ελαιόλαδο και ψήνω μέχρι να ροδίζουν και από τις δύο πλευρές.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 40128
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 29-10-2008 02:36
 
μμμμ! φαινονται τελεια :p θελω μονο να ρωτησω αυγο δε βαζεις κανενα; :roll
 
soulapapaf
2. 29-10-2008 06:58
 
Οχι δεν βάζω αυγά στα μπιφτέκια, μόνο στους κεφτέδες.
 
vago
3. 29-10-2008 09:26
 
Πρέπει να είναι πολύ πολύ γευστικά.
 
sgr
4. 01-11-2008 17:13
 
Βαγγο τι διαφορα εχουν τα μπιφτεκια απο τους κεφτεδες??? :upset :?
 
giota
5. 01-11-2008 20:24
 
Εγώ στους κεφτέδες βάζω πολύ δυόσμο και αυγό. Στα μπφτέκια λίγη ρίγανη και μαϊντανό που ξέχασα να το γράψω στη συνταγή ;) . Ουσιαστικά τα μυρωδικά πιστεύω ότι κάνουν τη διαφορά.
 
vago
6. 02-11-2008 13:30
 
επισης συνηθως τους κεφτεδες τους αλευρωνουμε και τους τηγανιζουμε ενω τα μπιφτεκια ή στο τεφαλ με λιγο λαδι ή στο φουρνο. 
πολυ ωραια η συνταγη βαγγο ακριβως ετσι μα ακριβως τα κανω και εγω μονο να δωσω ενα τιπ για πιο ευκολο γεμισμα. 
πλαθετε κανονικα τα μπιφτεκια σκετα και μετα με τα τρια δαχτυλακια μας πιεζουμε στη μεση και σχηματιζουμε μια βαθια λακουβα εκει μεσα βαζουε τη γεμιση και παταμε τα πλαινα να ξαναρθει ο κιμας στη θεση του ωστε το μπιφτεκι να ξανακλεισει. 
ελπιζω να με καταλαβατε :grin
 
margarita79
7. 02-02-2009 21:40
 
μία συνταγή που είδα λίγο αργά, αλλά σκέφτομαι να την κάνω την Κυριακή που έχω τραπέζι. Μια ερώτηση να σου κάνω. 
Τι εννοείς 1 κ.σ. φιλαδέλφεια, μήμπως 1 κεσεδάκι ή είναι 1 κουτ. σούπας? Μέσα στο μπιφτέκι δεν λιώνει?
 
ekaterini
8. 02-02-2009 22:08
 
Μία κουταλιά της σούπας. Οχι δεν λιώνει (φαίνεται νομίζω και στη φωτογραφία) Φρόντισε μόνο να τα κλείσεις καλά. Καλή επιτυχία!
 
vago
9. 07-10-2009 17:46
 
:cry posh wra thelh psisimo???
 
takisfiat
10. 08-10-2009 03:38
 
Μισή ώρα περίπου στους 200C μέχρι να ψηθούν απ΄εξω καλά.
 
vago
11. 28-10-2009 17:23
 
ωραια συνταγη!Μονο που τα μπιφτεκια μου μου βγηκαν λιγο στεγνα.Μηπως φταιει η κουζινα μου?
 
samba
12. 16-12-2009 16:00
 
Bάγγο μου μόλις έφτιαξα τα μπιφτεκάκια. Απλά Τ Ε Λ Ε Ι Α. Εγιναν καταπληκτικά :upset Σε ευχαριστώ
 
mariaZ
13. 13-01-2010 10:38
 
Πολύ ωραία συνταγή. :)  
Επειδή είμαι νέο μέλος μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως μπορώ να καταχωρήσω συνταγή για τα μπιφτέκια της μαμάς μου; :?
 
mariae
14. 13-01-2010 20:52
 
Οδηγίες μπορείς να βρεις στο φόρουμ εδώ https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=45.0. Αν χρειάζεσαι κάτι μην διστάσεις
 
vago

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/01/10 )