Έχει υποβληθεί από vago
|
Τρίτη, 28/10/08 |
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε νερό
- 1 σκ. σκόρδο τριμμένο
- λίγη ρίγανη
- 2 φέτες μπέικον
- 1 μικρή πιπεριά πράσινη
- 1 κ.σ. τυρί φιλαδέλφεια
- 1 κομμάτι γραβιέρα ή παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε λεκάνη αναμειγνύω τον κιμά, το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνω το μείγμα του κιμά πάρα πολύ καλά και αφήνω στην άκρη. Ετοιμάζω την γέμιση κόβοντας σε πολύ μικρά κομμάτια το μπέικον, την πιπεριά και το τυρί και τα βάζω σε μπωλ μαζί με το φιλαδέλφεια. Ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά. Παίρνω ενα κομμάτι από το μείγμα του κιμά και το ανοίγω να γίνει αρκετά λεπτό και βάζω στη μέση λίγη γέμιση. Παίρνω άλλο ένα κομμάτι από τον κιμά και το πλάθω και αυτό λεπτό να σκεπάσει το πρώτο. Ενώνω καλά τις άκρες πλάθοντας με τα χέρια μου ώστε να μην ανοίξουν και χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο. Συνεχίζω έτσι για όλα τα μπιφτέκια. Τα τοποθετώ σε ταψάκι, τα περιχύνω με ελαιόλαδο και ψήνω μέχρι να ροδίζουν και από τις δύο πλευρές.Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 40128 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/01/10 )
|