Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λαγωτό Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από vago   
Τετάρτη, 05/11/08
mas_013_400_01

Αυτή η συνταγή δεν είναι η αυθεντική καθώς το Τριπολιτσιώτικο Λαγωτό έχει ψωμί αντί για φέτα. Επειδή όμως δεν άρεσε στην οικογένεια προσαρμόσαμε το φαγάκι στα γούστα μας.

Υλικά
  • 1 κουνέλι
  • 2 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
  • 2 φλ.τσαγιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη στο μούλτι (προσοχή όχι να γίνει σκονη)
  • 1 φλ. φέτα στον τρίφτη
  • 1 λεμόνι
  • 2-3 σκ. σκόρδο
  • λάδι
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

Από βραδύς κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες και το βάζουμε σε λεκάνη. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα σωτάρουμε με λάδι σε βαθιά κατσαρόλα το κουνέλι και κατόπιν ρίχνουμε τη μαρινάδα και την τριμμένη ντομάτα. Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε το κουνέλι να βράσει. Οταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζουμί ώστε να είναι "καθαρό". Στο ζουμί αυτό βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το αμύγδαλο περίπου 20' και κατόπιν ρίχνουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Οταν δούμε ότι είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κουνελιού και αφήνουμε να πάρει βράση. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε αλάτι.

Σερβίρεται σκέτο ως μεζές ή με τηγανιτές πατάτες εως κυρίως ενώ μπορεί να μαγειρευτεί και με κατσικάκι. Χρειάζεται πολύ ψωμί γιατί η σάλτσα του είναι ό,τι πρέπει για...βούτες.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11681
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 06-11-2008 21:49
 
Βαγγούλα, τη συνταγή την είχα ακούσει μόνο σαν ονομασία. Ούτε ήξερα τα τι και τα πως. Πρέπει να είναι νόστιμη, αλλά για πες όταν λες ότι στην Τριπολιτσιώτικη εκδοχή έχει ψωμί τι εννοείς? Ψωμί σε τρίμματα, φρυγανισμένο ή κατι άλλο που δε μπορώ να σκεφτώ? Μου αρέσει που γίνεται και με κατσικάκι γιατί τα λυπάμαι τα καημένα τα κουνελάκια.
 
rena
2. 06-11-2008 21:53
 
Αν δεν κάνω λάθος είναι μουλιασμένο ψωμί στο μούλτι μαζί με την αμυγδαλόψιχα.
 
vago
3. 06-11-2008 22:02
 
Μάλλον θα το δοκιμάσω με τη φετούλα :grin Το χρωματάκι στο φαγητό το δίνει η ντοματούλα ε? Στην αρχή το πέρασα για αυγολέμονο.
 
rena
4. 06-11-2008 23:13
 
vago,μήπως είναι κάτι σαν σκορδαλιά αυτό που μπαίνει στο κουνέλι; Μου έχουν περιγράψει μια συνταγή τέτοια και έχει καταγωγή ίσως από Πελοπόννησο ή και Μυτιλήνη. Περιμένω την ακριβή συνταγή να το μαγειρέψω.
 
xanthibax
5. 07-11-2008 07:02
 
Οχι καμία σχέση με σκορδαλιά τουλάχιστον όχι όπως ξέρω εγώ τη συνταγή.
 
vago
6. 07-11-2008 12:44
 
Η αλήθεια ειναι και εγω το λαγωτο το ξέρω σαν κουνέλι με σκορδαλιά απο πάνω που μπαίνει στον φούρνο και ψένεται που ελεγε και η γιαγιά μου. 
Αλλά και αυτή η εκδοχή ειναι κουκλα!!
 
al1975

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )