Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μελιτζάνες σαγανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Παρασκευή, 07/11/08
koyzina_2_400
Υλικά:
  • 6 μελιτζάνες αργείτικες, καθαρισμένες και χαραγμένες κατά μήκος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεγάλες τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες μεγάλους κύβους
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας (αν θέλουμε πιο πηκτή τη σάλτσα)
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι μετσοβόνε ή καπνιστό Βερμίου κομμένο κύβους
  • Για το στόλισμα μαϊντανό και πάπρικα
Εκτέλεση:
Χρειαζόμαστε ένα τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα που να μπορεί να μπει και στο φούρνο μετά.

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν και τις αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίζουν.

Αδειάζουμε το λάδι και αφήνουμε λίγο στο τηγάνι για να σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν – όχι να μαυρίσουν. Ρίχνουμε και το σκόρδο και τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ξαναβάζουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι, να μαγειρευτούν μαζί με τα υπόλοιπα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνουμε το τυρί, να βουλιάξει λίγο στη σάλτσα και το βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο, όπου έχουμε ανάψει το γκριλ, να πάρει χρώμα.

Πασπαλίζουμε με πάπρικα και μαϊντανό, και σερβίρουμε με το ίδιο το σκεύος πάνω σε ξύλο, μαζί με φρέσκο ψωμί για βούτες, και κρασί κόκκινο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 24139
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 07-11-2008 22:29
 
Αρχοντία καιρό είχαμε να σε δούμε και ξαφνικά μας έριξες στα σκληρά!! Το έχω δοκιμασει από φίλη και είναι εξαιρετικό. ΄Οπως λες απίθανος μεζές για κοκκινέλι
 
rena
2. 08-11-2008 07:49
 
Πολύ καλή ιδέα. Σ΄ευχαριστούμε.
 
KristineS
3. 21-11-2008 13:11
 
Μπήκε και η φωτό!
 
arhontia
4. 15-02-2010 22:08
 
Καλέ τι φανταστικό σαγανάκι είναι αυτό? Μπράβο Αρχοντία χαίρομαι που το ανακάλυψα
 
mariaZ
5. 16-05-2010 14:11
 
Πως μου ξέφυγε αυτή η συνταγή βρε παιδιά ? 
Είναι και της Αρχοντίας, δηλαδή εγγύηση!
 
sgr
6. 16-05-2010 17:36
 
Πραγματικά υπέροχη. Μπράβο Αρχοντία \"ζωγραφίζεις\" και στην κουζίνα ;) ;) :zzz :zzz Μπαίνει αγαπημένο :upset
 
mariaZ
7. 14-10-2010 10:33
 
Έλα Χριστέ και Παναγιά - παράδεισος γεύσεων! Θα σαλέψω - η συνταγή αυτή περιάχει τα πιο αγαπημένα μου υλικά! 
Αν και αργά ττην ανακάλυψα και δεν μου ξεφεύγει με τίποτα! 
1000 μπράβο Αρχοντία! :zzz :grin :) :zzz
 
linmak88
8. 31-01-2011 09:43
 
Από τα αγαπημένα μας από τη μέρα που έπεσα τυχαία πάνω στη συνταγή. Μόνο που εμείς βάζουμε τυρί φέτα. 
Τα συγχαρητήρια μου!
 
tamar
9. 23-07-2011 10:08
 
Ψάχνοντας και εγώ για κάτι λαδερό είδα την συνταγή σου. Την έφτιαξα , την προσθεσα στα αγαπημένα μου και απο εδώ και στο εξής οι οικογένεια θα βαρεθεί να την βλέπει στο τραπέζι. Απλά τέλεια!! Συγχαρητήρια Αρχοντία.
 
KATERINA71
10. 23-07-2011 14:09
 
Γειά σας! Είχα πολύ καιρό να έρθω από δω... 
Χαίρομαι που σας άρεσε αυτή η συνταγή, είναι και εμάς από τις αγαπημένες μας. 
Θέλω να συμπληρώσω, ότι την φτιάχνω και με άλλα λαχανικά. Έχω δοκιμάσει με μεγάλη επιτυχία: 
πιπεριές διάφορες ανακατεμένες, 
μπάμιες, 
πράσα χοντροκομμένα, 
σπανάκι. 
Η επιλογή του τυριού κάνει τη διαφορά. Γίνεται και με φέτα, κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα, ρεγκάτο, ροκφόρ (για το σπανάκι), με μείγμα 3-4 τυριών. μείς έχουμε κολλήσει με το μετσοβόνε - μέχρι και οι μπάμιες που στο σπίτι δεν τις τρώει κανείς, γίνονται μεζές με αυτό το τυρί.
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 23/07/11 )