Υλικά: - ½ κούπα μαύρη ζάχαρη
- 1 κούπα βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 μεγάλα αυγά (χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι)
- 2 κ.σ. νερό
- 1 ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κ.γ βανίλια σκόνη
- ¼ κ.γ αλάτι
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κούπες ψιλοκομμένα καρύδια
- ½-1 κούπα από την αγαπημένη μας μαρμελάδα
|
|
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C̊ ή 350 F̊. Βουτυρώστε 2 λαμαρίνες.
- Χτυπήστε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο για περίπου 2-3 λεπτά. Ανοίξτε μια μικρή λακουβίτσα και προσθέστε τους κρόκους, το νερό, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπήστε πάλι το μίγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μετά προσθέστε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα αναμίξτε όλα τα υλικά.
- Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μπωλ μέχρι να κάνουν αφρό. Βάλτε τα καρύδια σε ένα μπωλ.
- Μετρήστε περίπου 2κ.γ από το μίγμα για κάθε μπισκότο. Πλάστε το μίγμα σε μπαλάκια και μετά βουτήξτε πρώτα το μίγμα στα ασπράδια και μετά στα καρύδια. Με το πίσω μέρος του κ.γ ή του αντίχειρα σας κάντε μια λακουβίτσα ώστε να γίνουν λίγο επίπεδα για να προσθέσουμε αργότερα την μαρμελάδα.
- Ψήστε για 10 λεπτά. Βγάλτε τα από το φούρνο, πατήστε τα πάλι με τον αντίχειρα ή με το πίσω μέρος του κουταλιού, και προσθέστε μια κ.γ γεμάτη μαρμελάδα. Εγώ έβαλα μαρμελάδα βερίκοκο που είχα κάνει το καλοκαίρι.
- Βάλτε τα πάλι πίσω στο φούρνο για άλλα 5-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά.
Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα με το καφεδάκι σας ή με ένα ποτήρι γάλα! Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 17480 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |