Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Triffle με Μύρτιλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Δευτέρα, 10/11/08

Η συνταγή είναι της εκπληκτικής Ζαχαροπλάστη Stephanie Jaworski. To Trifle είναι παραδοσιακό Αγγλικό γλυκό που προσφέρετε κυρίως τα Χριστούγεννα. Αυτή η συνταγή είναι μία από τις παραλλαγές του αυθεντικού και την βρίσκουμε κυρίως στην περιοχή της Ουαλλίας.

Υλικά
  • 8 φέτες (1.25 εκ.) από κέικ Pound (βανίλιας) ή κέικ Sponge ή κέικ βουτύρου ή Ladyfingers (μπισκότα σαβαγιάρ)
  • 2 κ.σ Grand Marnier ή κάποιο άλλο λικέρ της αρεσκείας μας
  • 1 κούπα σως Μύρτιλου (Blueberry)
  • 2 κούπες φρέσκα Μύρτιλα (Blueberry)
  • 4 μπισκότα τζίντζερ (Gingersnaps) θρυμματισμένα με το χέρι

Για τη σως Μύρτιλου (Blueberry)blueberrytrifle

  • ¾ -1 κούπα ζάχαρη
  • ½ κ.σ cornflour
  • 1/8 κ.γ κανέλα
  • 1/8 κ.γ αλάτι
  • 160 ml νερό
  • 3 κούπες Μύρτιλα (Blueberry)
  • 1/8 κ.γ υγρή βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1-2 κ.σ χυμός λεμονιού

Για την κρέμα Mascarpone

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κ.σ ζάχαρη
  • 2/3 κούπες τυρί Mascarpone
  • 1 κ.γ υγρή βανίλια
Εκτέλεση
Για τη σως Μύρτιλου (Blueberry)

Σε μία μετρίου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το cornflour, την κανέλα, το αλάτι και το νερό. Βράζουμε μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα Μύρτιλα (Blueberry) και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το υγρό. (Μερικά από τα Μύρτιλα (Blueberry) θα λειώσουν αλλά άλλα θα παραμείνουν ολόκληρα. Δοκιμάστε για να διαπιστώσετε αν χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σκεπάζουμε και φυλάμε στο ψυγείο. (Φτιάχνει περίπου 3 κούπες σως).

Για την κρέμα Mascarpone

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το τυρί Mascarpone και τη βανίλια σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή κρέμα.

Για τη συναρμολόγηση του Trifle

Σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ βάζουμε μία στρώση περίπου 1.25 εκ. από φέτες κέικ αν υπάρξουν κενά τα καλύπτετε με κομματάκια από το κέικ. Ραντίζουμε με 1 κ.σ λικέρ.Προσθέτουμε τη μισή σως Μύρτιλων. Καλύπτουμε με τα μισά φρέσκα Μύρτιλα και τη μισή κρέμα Mascarpone. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις. Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 με 24 ώρες, επιτρέποντας να αναμειχθούν τα αρώματα. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τα τρίμματα από τα μπισκότα Τζίντζερ.

TIP : Αν βάλετε σε ποτήρι μπορείτε να δημιουργήσετε 6 ατομικές μερίδες.
Φωτογραφικό υλικό : Joy of baking

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 14660
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 10-11-2008 21:47
 
Κάποια από τα υλικά πόσο εύκολο είναι να βρεθούν και πού;;π. χ. μύρτιλα
 
xanthibax
2. 10-11-2008 21:58
 
Υπάρχουν σε κατεψυγμένη μορφή στο Μαρινόπουλο, στα Carrefour και στα ΑΒ Βασιλόπουλος και φρέσκα στα ΑΒ Βασιλόπουλος.
 
KristineS
3. 12-11-2008 19:23
 
Μύρτιλα θα υπάρχουν την ερχόμενη εβδομάδα στο LIDL για λίγες μέρες. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε και να τα φυλάξετε γι αόποτε θέλετε να φτιάξετε το γλυκό.
 
KristineS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )